ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зобов’язав НАБУ подавати матеріали українською мовою

|

Сьогодні відомий львівський мовозахисник Святослав Літинський у Львівському окружному адміністративному суді виграв адміністративний позов до НАБУ про визнання дій протиправними, а також з вимогою надання на сайті організації перекладу виступів та повідомлень державною мовою. Про це повідомив Святослав Літинський із залу суду.

45

«Щойно апеляція підтвердила мій виграш в НАБУ. Рішення набуло законної сили… витрачати дорогоцінні юридичні ресурси подаючи апеляцію проти української мови це дно», – повідомив він.

«Апеляція двічі відкладалася. НАБУ не приходило. В запереченні вони вважали, що можуть надавати інформацію будь-якою мовою, а автентичний переклад додавати тоді, коли захочуть, бо, на їхню думку, закон не визначає часового терміну надання такого перекладу. Суд встановив, що повинна бути одночасність надавання перекладу з публікацією офіційної інформації іноземною мовою», – підсумував суть своєї чергової перемоги Святослав Літинський.

Повний текст адміністративного позову Літинського до НАБУ можна переглянути тут.

Нагадаємо, ще у червні цього року Літинський виграв позов проти НАБУ у Львівському окружному адміністративному суді. Тоді суд постанови позов Станіслава Літинського задовольнити повністю. Дії НАБУ щодо ненадання перекладу визнано протиправним. Згідно з рішенням, бюро повинне надати позивачу текст українською мовою.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Літинський домігся в суді паспорта без сторінки російською мовою. Після цього львівський активіст отримав перший в Україні паспорт, заповнений лише державною мовою. Також молодий львів’янин виграв суд у Авакова. Згодом борець за права українців в Україні домігся української клавіатури на ноутбуках Hewlett Packard, а також української мови у мультимедійних системах Volkswagen.

ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *