ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія просить у Малехова ділянку для протиаварійних заходів на Грибовицькому сміттєзвалищі

|

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак звернувся листом до голови Малехівської сільської ради щодо термінового виконання ряду невідкладних протиаварійних заходів на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львіської міської ради.

грибовичі4

Для виконання цих робіт сільську раду просять на найближчому засіданні Малехівської сільської ради розглянути питання щодо відведення додаткової земельної ділянки, необхідної для виконання на Грибовицькому сміттєзвалищі стабілізаційних та протиаварійних робіт, відповідно до розроблених проектів.

Подаємо текст листа:

«На сьогодні статус ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі і надалі характеризується як надзвичайний.

На даний час ситуація з Грибовицьким сміттєзвалищем у відповідності до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 31.05.2016 року, протокол №12 визначена як надзвичайна ситуація місцевого рівня, яка у разі зволікання з проведенням протиаварійних робіт  може перерости у вищий – регіональний рівень.

Відповідно до Технічної інформації «Виконання інженерно-геодезичного моніторингу за зсувом Грибовицького сміттєзвалища», виконаної Національним університетом «Львівська політехніка» на замовлення ЛКП «Збиранка» встановлено, що тріщина тіла полігону має тенденцію до подальшого розширення. Крім цього, встановлено напрямки руху сміття та зона підвищеної небезпеки.

ТзОВ «Інститут «Гірхімпром» на замовлення ЛКП «Збиранка» розроблено робочу документацію на влаштування технологічної карти зміщених в сторону косогору та влаштування підпірної призми для верхнього ярусу існуючого полігону, з метою підпирання схилу полігону, що рухається і забезпечення нормативних кутів схилу полігону. Для реалізації даного проекту необхідна додаткова земельна ділянка площею орієнтовно 3,5 га, на якій на даний час знаходяться озера-збірники інфільтратів та побутові відходи, які зсунулись.

Крім цього, ПП «Львівкомундорпроект» на замовлення ЛКП «Збиранка» розроблено проектно-кошторисну документацію «Протиаварійні заходи та роботи з посилення дамб відстійників фільтрату на полігоні ТПВ» на виконання робіт на об’єкті.

З огляду на зазначене, та беручи до уваги ситуацію, яка мала місце на полігоні ТПВ 30 травня 2016 року, через зміни в геометричних розмірах полігону, необхідно терміново виконати ряд  невідкладних протиаварійних заходів.

Однак, виконання протиаварійних робіт є неможливим без відведення Малехівською сільською радою додаткової земельної ділянки.

Особливо звертаю Вашу увагу на те, що відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження щодо вирішення земельних питань віднесено до компетенції сільських рад та посадових осіб виконавчих органів сільських рад.

Львівська міська рада неодноразово зверталась щодо відведення додаткової земельної ділянки для виконання необхідних протиаварійних робіт, однак питання залишається не вирішеним.

Подальше зволікання із прийняттям Малехівською сільською радою рішення щодо відведення додаткової земельної ділянки унеможливлює реалізацію розроблених проектів  і проведення спеціалізованими підприємствами стабілізаційних та протиаварійних робіт, що може призвести до значного погіршення ситуації на полігоні під час осінньо-зимового періоду внаслідок повторного зсуву сміттєвої маси в озера-збірники фільтратів з можливим неконтрольованим витоком інфільтратів на прилеглу місцевість.

Враховуючи вищевикладене, прошу Вас на найближчому засіданні Малехівської сільської ради (а у разі потреби скликати позачергове засідання) розглянути питання щодо відведення додаткової земельної ділянки необхідної для виконання на Грибовицькому сміттєзвалищі стабілізаційних та протиаварійних робіт відповідно до розроблених проектів та сприяти у прийнятті Малехівською сільською радою позитивного рішення.

У разі прийняття такого рішення, в  свою чергу, повідомляю про готовність підприємств підпорядкованих Львівській міській раді та інших спеціалізованих підприємств невідкладно приступити до виконання протиаварійних робіт», – зазначено у листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *