ОСТАННІ НОВИНИ

Машина застрягла у снігу. Топ-5 порад, як вибратись із «пастки»

|

У нашій країні застряглий автомобіль – не рідкість. Проте одна справа – спостерігати, як хтось застряг, і допомагати йому вибратися, і зовсім інша – засісти самому. Звичайно, в таких ситуаціях ми всі поводимося по-різному: хтось намагається вийти із становища, а хтось просто чекає, коли до нього прийдуть на допомогу інші водії.

mashina-u-snigu

Отже, що робити, якщо застрягла машина – інструкція:

По-перше, не нервувати!

Так-так, перше, що вам потрібно зробити – це зберегти свій спокій, щоб необдуманими діями не погіршити ситуацію. Наприклад, деякі водії, коли машина застрягла у багнюці, снігу, піску, намагаються вибратися «газуванням». Такі дії невірні і ще глибше «саджають» машину в землю.

По-друге, розхитувати автомобіль.

Що це означає? Звичайно ж, це словосполучення не має на увазі під собою штовхання машини в ту або іншу сторону, хоча в якійсь мірі цей процес можна описати так. Тільки штовхати машину потрібно не своєю фізичною силою, а з допомогою коробки передач. Для початку рівняємо кермо, щоб колеса стояли прямо, потім трохи натискаємо на педаль газу, намагаючись подати машину вперед, коли машина починає відкочуватися назад швидко включаємо задню передачу і знову легенько тиснемо на газ. Якщо і при русі прямо, і при русі назад ваша машина з місця не рушає (навіть на міліметр), а просто шліфує землю, поверніть колеса трохи вбік і спробуйте знову. Проводите такі дії до тих пір, поки не визначитеся з напрямом можливого виїзду.

До речі, як тільки відчуєте, що машина почала рух, не зупиняйтеся. Рухайтеся до тих пір, поки не виїдете на тверду поверхню.

Крім того розкачку можна проводити і іншим способом, без задньої передачі: методом «газ-пауза-газ-пауза-газ…».

По-третє, копати.

Ця порада особливо актуальна, коли машина застрягла в снігу. З допомогою лопати (добре б возити її завжди з собою) або підручних предметів (шматка дерева, ковпаків з коліс та ін) при її відсутності прокопайте відкритий шлях для кожного з коліс, довжиною хоча б 1 метр. Якщо в машині є ще технічна сіль або інші ефективні засоби у боротьбі зі снігом, можна паралельно використовувати і їх.

По-четверте, додати зчеплення.

Щоб автомобіль зміг вибратися зі снігу, багнюки чи піску, необхідно збільшити площу його зчеплення з дорогою. Для цього, наприклад, безпосередньо під колеса можна насипати піску, покласти солому, спеціальні килимки. У разі, якщо машина застрягла в піску, в прокопані колії укладіть гілочки, камені або дошки і спробуйте виїхати за ним. До речі, якщо трохи подспустить колеса, поверхня стикання з дорогою також зросте, тому іноді можна спробувати і такий варіант. Тільки не забудьте, вибравшись на нормальну дорогу, знову їх накачати.

По-п’яте, поставити колеса на іншу поверхню.

Якщо описана вище порада вам не допомогла, значить, сидите ви міцно, і можна спробувати інший варіант – за допомогою домкрата по черзі підняти колеса, і всі описані вище матеріали (каміння, дошки, гравій тощо) покласти безпосередньо під них, а не вперед. Так ви точно зможете вибратися «на свободу».

Джерело: avtosovet.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *