ОСТАННІ НОВИНИ

До 16 грудня на Львівщині мають облаштувати місця легального продажу ялинок

|

На Львівщині мають до 16 грудня з’явитись поблизу лісництв і розсадників легальні місця продажу новорічних ялинок. Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки, передає кореспондент Львівського порталу.

ялинки

Так, з метою запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у лісових масивах області в передноворічний період 2017 року було вирішено:

1.1. До 16 грудня 2016 року утворити торговельні пункти у спеціально визначених місцях біля садиб лісництв, розсадників, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст для реалізації новорічних ялинок.

1.2. Заготівлю ялинок здійснювати на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях, а також за рахунок дерев, що підлягають вирубці, при проведенні рубок формування та оздоровлення лісів.

1.3. Відпуск новорічних ялинок проводити з обов’язковим маркуванням пластиковими бирками або самоклеючими стрічками із штрих-кодом.

1.4. Провести через засоби масової інформації роз’яснювальну роботу серед населення щодо вимог природоохоронного законодавства та порядку купівлі новорічних ялинок.

2.1. Із представників лісогосподарських підприємств, органів поліції, екологічної інспекції, утворити мобільні групи для виявлення фактів незаконного вирубування у лісових насадженнях лісового фонду області, особливо на ділянках хвойних лісових культур у масивах, що прилягають до населених пунктів.

2.2. Організувати та проводити перевірки транспортних засобів щодо законності перевезення новорічних ялинок. У разі виявлення порушень винних осіб притягувати до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *