ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники АТО та добровольці отримують пенсії за «військовим» законом

|

З 13 листопада цього року учасники АТО, добровольці та волонтери отримують пенсії за «військовим» законом. Про це, сьогодні 2 грудня, під час прес-конференції  повідомила начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Оксана Сивч, передає кореспондент Львівського порталу.

1437367041-1682-ato-voennyie-pres-tsentr-ato

За її словами, у листопаді цього року набули чинності закони, які вирішили проблемні питання для призначення пенсій учасникам АТО, а також членам їх сімей.

«З 13 листопада цього року набули чинності зміни до закону про пенсійне забезпечення для осіб звільнених з військової служби та деяких інших осіб. Зокрема, ці закони вирішили проблемні питання для призначення пенсій учасникам АТО та членам їх сімей. Тобто,  якщо в родині  чоловік і жінка є військовослужбовцями, а один із них загинув в зоні АТО, то щоби отримувати пенсію з догляду за дітьми годувальника до досягнення ними восьмирічного віку, другий змушений був звільнятися зі служби. Але вже сьогодні для того, щоб отримувати пенсію, їм звільнятися не треба», – розповіла вона.

Також Оксана Сивч додала, що  пенсію зможуть отримувати також добровольці та волонтери, які травмувались  під час АТО.

«Сума таких виплат є різною та залежить від групи інвалідності. Відтак, інвалідам першої групи виплачуватимуть 3 553 гривні 95 копійок, інвалідам другої  групи – 3 179 гривень 85 копійок, а інвалідам третьої  групи – 2 805 гривень 75 копійок. Окрім цього, якщо людина загинула під час зони АТО, то її родичи отримають пенсію у розмірі 2 494 гривні. Цим особам призначали пенсію тільки за умови наявності страхового стажу. А воювали, в основному, молоді люди, які не мали такого страхового стажу. З 13 листопада ми призначаємо пенсію за «військовим «законом і для цього стажу вже не треба»,- додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *