ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили вартість переробки ртутних ламп

|

Вартість переробки відпрацьованих ртутовмісних відходів коливатиметься від 3,99 грн. за компактну лампу та 4,99 грн. за трубчасту, і до 6,27 грн. за термометр. Відповідне рішення сьогодні, 2 грудня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради.

лампочки

Як підкреслив керівник міського управління екології та благоустрою Андрій Галушка, переробка таких відходів для мешканців Львова залишається безкоштовною, адже фінансується за кошти природоохоронного фонду міста. Йдеться про встановлення вартості лише для юридичних осіб та мешканців інших населених пунктів.

Нагадаємо, ще в жовтні 2015 року у Львові на базі міської ТЕЦ-2 (вул. Пластова, 125) запустили лінію з переробки ртутних енергоощадних ламп. Установка – унікальна, і є єдиною такою на території України, відтак – приймає лампи не лише зі Львова та області, а й з усього західного регіону. За годину вона переробляє 200 кг відпрацьованих електронних відходів. Цього року в жовтні міністерство екології та природних ресурсів України видало ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» ліцензію на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами. Після цього лінія почала збір ламп і від юридичних осіб: станом на кінець листопада від них зібрали та утилізували 1237 ламп.

Графік збору відпрацьованих ртутьвмісних відходів у грудні – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *