ОСТАННІ НОВИНИ

На Київщині скинули відходи із львівським сміттям

|

11 вантажівок зі Львова вивезли сміття на закинуту ферму в село Соснівка Іванківського району Київської області. На землю висипали 500 т. Аби подібного не повторилося, місцеві встановили цілодобове чергування і стежать, щоб у село не заїжджали незнайомі фури, пише Gazeta.ua

сміття

Сміття зі Львова опізнали по чеках із супермаркетів.

«Про те, що на моїй території з’явилися купи непотребу, почув від односельців. Люди бачили, як їхали машини. Думали, завозять зерно, Зрозуміли, звідки сміття, коли серед нього знайшли чеки з львівських супермаркетів. Не дозволяв викидати його тут», – каже власник ферми Володимир Шумейко.

За незаконний скид сміття у поліції порушили кримінальну справу.

Як відомо катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

26 серпня кілька десятків мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дублян вийшли на пікет з вимогою не завозити на Грибовицьке сміттєзвалище нове сміття.

Як відомо катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

26 серпня кілька десятків мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дублян вийшли на пікет з вимогою не завозити на Грибовицьке сміттєзвалище нове сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *