ОСТАННІ НОВИНИ

«Ви думаєте тільки про Сихів!». Мешканці Білогорщі, Рясне і Левандівки висунули Садовому свої умови

|

Місцеві мешканці Білогорщі, Рясне та Левандівки сьогодні, 1 грудня, під час засідання міськради Львова виступили із вимогою не виділяти ЛКП «Львівспецкомунтранс» землі екс-заводу «Сільмаш» на вул. Шевченка, 327-г, а виставити землі колишнього заводу на аукціон. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

1

Як повідомив під час свого виступу місцевий житель Остап Малашняк, мешканці мають декілька «сміттєвих» вимог до місцевої влади і депутатів.

«Ми зараз не говоримо про «Західресурсплюс» і їх обладнання, що розташоване на цій території. Ми їх не чіпаємо. Нас цікавить питання номер 29. Наші вимоги:

  1. Не голосувати за виділення  підприємству “Львівспецкомунтранс”  жодного метра території. Це підприємство уже має велику територію, і незрозуміло, чому вони там не можуть справлятися зі своїми потребами…Приміщення на території «Сільмашу» вони купили таємно, а тепер хочуть дати під нього землю…Ця ділянка розташована рівно в 500 м від особняків мешканців. Пан Стефанишин (директор ЛКП «Львівспецкомунтранс» – ред.) заявив, що хоче працювати, що там будуть пресувати сміття. Ми не хочемо, щоб там пресували, складували тощо.

2. Ця невеличка ділянка, що пропонують виділити, це частина 60 га землі «Сільмашу» – вони розташовані впритул до ділянки біля Індустріального парку. Давайте цю ділянку виставимо на аукціон. Навіщо розміщувати щось сміттєве і знецінювати цю землі?

3. Підіть на діалог. Сядьте з Олегом Синюткою (губернатор області-ред.)  і поговоріть.

4. У нас є комплексна екологічна програма міста. Довкола цієї зони  – торфи і вони часто горять. Якщо там буде сміття і воно загориться, то буде «Грибовичі-2». Згідно екологічної програми, на цій ділянці має бути ландшафтний заказник», – заявив активіст.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що виділення землі «Львівспецкомунтрансу» – це помилка.

«Хочу офіційно заявити: ніяких полігонів, звалищ у Львові не буде, вони– недопустимі…Була допущена помилка, бо за комунальним підприємством мали намір закріпити велику територію, хоча потреби такої немає», – зазначив він.

У той час місцеві мешканці у сесійній залі викрикують: «Ганьба» і заявляють, що не вірять місцевій владі. Одна із присутніх жінок викрикнула, звертаючись до Андрія Садового: «Ви не думаєте про нас, тільки про Сихів!».

Депутат міськради Михайло Дідух під час свого виступу заявив, що має більше 2 тисяч підписів мешканців проти виділення 1 га “Львівспецкомунтрансу”.

Нагадаємо, сьогодні мешканці прийшли під стіни мерії, аби не допустити виділення «сміттєвої» землі ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Під час засідання сесії міської ради Львова 10 листопада 2016 року на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Тоді депутати це питання перенесли.

Згодом у Львові відбулись громадські слухання з цього приводу і мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих конструкцій поряд із їхніми помешканнями.

У мерії в той час переконують, що ніякого сміттєзвалища в межах міста розміщувати не планується. А у порядку денному на 1 грудня з’явилось питання про виділення тепер вже меншої ділянки “Львівспецкомунтранс”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *