ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям з ВІЛ дадуть «Абонемент на життя»

|

Сьогодні, 1 грудня, Міжнародний день солідарності з інфікованими СНІДом. У зв’язку з цим, представники Львівського відділення благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» разом з представниками місцевої влади відзначити факт видачі символічних «Абонентів на життя» (лікування АРТ) для 101 000 пацієнтів з ВІЛ з усієї України, передає кореспондент Львівського порталу.

снід

Керівник Львівської Мережі ЛЖВ Дмитро Тигач запевнив, що 2016 рік став в багатьох сенсах переломним в житті українців з ВІЛ.

«В 2016 рокі вперше в Україні були виділені кошти з обласного бюджету на супровід ВІЛ-позитивних дітей Львівської області. Нам вдалося профінансувати і реалізувати цей проект, і зараз ми його успішно закінчуємо. Ми видали 174 абонементи діткам в контексті соціального супроводу і маємо достатньо хороші результати», – сказав Дмитро Тигач.

«2017 рік для нас є дуже знаковим. Не зважаючи на ті речі, які відбуваються в країні, ми дуже багато чого досягли на національному і обласному рівнях. З 2017 року вперше в Україні на лікуванні буде 101 000 пацієнтів. Всі вони буду лікуватись за кошти донорів, державні кошти. Це найбільша сума і найбільша кількість людей, які зможуть отримувати лікування. Окрім того на 2017 рік буде закуплено препаратів на лікування 13 тисяч пацієнтів. Це теж дуже великий прорив», – наголосив керівник Львівської Мережі ЛЖВ.

Варто додати, що у Львівській області проживає 3180 ВІЛ-інфікованих. Серед них 54 дитини. Це число тих людей, які стоять на диспансерному обліку в медичному закладі. Згідно з розрахунковими даними, кількість таких людей є вдвічі більшою. Відсоток смертності на Львівщині є не дуже високим у порівнянні з іншими областями України. Приблизно в рік ця цифра становить 60-70 осіб.

«У Львівській області впродовж багатьох років сформована потужна мережа, потужна взаємодія закладів охорони здоров’я, громадських організацій, органів влади, які своїми спільними діями працюють на успіх справи. Напевно, результатом цього є те, що захворюваність мешканців області, поширеність, темпи наростання є не такими високими, як загалом по Україні. Але це не дає нам підстав спокійно спати. Все одно потрібно доводити до населення, що треба бути відповідальними і думати про своє здоров’я», – розповіла в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Микичак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *