ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові зросла оренда МАФів та літніх майданчиків

|

У Львові відтепер орендарі малих архітектурних форм та відкритих літніх майданчиків сплачуватимуть за оренду конструктивних елементів благоустрою рівноцінно з орендою земельних ділянок. ЗА відповідне рішення проголосували сьогодні, 1 грудня, депутати міської ради Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

maydanchiki

Депутати міської ради затвердили нове «Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності для розміщення об’єктів соціально-культурного, торговельного та іншого призначення».

«Ми багато років не переглядали плату за оренду конструктивних елементів благоустрою, і ті підприємці, які мали оформлені земельні ділянки, сплачували до міського бюджету набагато вищу орендну плату, ніж  ті, які сплачували за оренду конструктивних елементів благоустрою. Для того, щоб збалансувати це, ми запропонували відповідне положення», – зазначила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Зокрема, у новому Положення змінено межі зонального поділу міста, в межах яких розташовані конструктивні елементи благоустрою, а також формулу розрахунку орендної плати за користування такими елементами.  Відтак, базова вартість 1 кв. м. орендованого конструктивного елемента благоустрою встановлюється у розмірі десяти відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тому становитиме  75,72 грн. на 2016 рік.

Коефіцієнти зональності такі:  І зона – 0,8, ІІ зона – 0, 5, ІІІ зона – 0,4.

Також  у Положенні розроблено  новий типовий договір на право тимчасового користування окремими конструктивними елементами благоустрою.

Як пояснили в управлінні комунальної власності, це Положення дозволить забезпечити збільшення надходжень до міського бюджету та чітко визначить права та обов’язки орендаря і орендодавця, чим забезпечить прозорість  у діяльності цієї сфери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *