ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові можна купити помешкання на місці колишнього гетто

|

Забудовник «Горизонт-Захід 1» на своєму сайті почав продаж квартир у майбутньому житловому комплексі Diplomat Tower, що розташований на вул. Чорновола, 45, де свого часу розташовувалося «львівське гетто». Про це сьогодні, 1 грудня, під час сесійного засідання Львівської міської ради повідомив депутат Тарас Чолій, передає кореспондент Львівського порталу.

1

За словами депутата, Інспекція ДАБК здійснила перевірку будівництва, заявивши, що їх не допустили на майданчик. Водночас у будівництві там є низка порушень:

«Рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради № 491 від 30.04.2010 погоджено концепцію створення Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору» на просп. В. Чорновола, 45 у м. Львові на частині території, де у повоєнний час розташовувалася радянська «пересильна тюрма №25», а перед цим «львівське ґетто» нацистів. Ухвалою Львівської міської ради від 23.10.2014 № 3910 затверджено інвестиційний договір на будівництво меморіального музейного комплексу на просп. В. Чорновола, 45, відповідно до якого будівельні роботи виконувалися інвестором – ТзОВ Виробничо-торгове підприємство «Бодекс». Ухвалою Львівської міської ради від 30.06.2016 №634 затверджено акти приймання-передачі в комунальну власність Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору». Розпорядженням Шевченківської районної адміністрації від 17.08.2016 №488 збудованому меморіальному музейному комплексу тоталітарних режимів присвоєно поштову адресу просп. В. Чорновола, 45 г», – йдеться у зверненні Т. Чолія.
«Водночас, у безпосередній близькості до музейного комплексу, за адресою просп. В. Чорновола, 45-б, на території, де радянською окупаційною адміністрацією в нелюдських умовах утримувалися і відправлялися «етапами» у виправно-трудові табори ГУЛАГу мешканці Західної України, розпочалося будівництво 16-поверхового житлового будинку під назвою Diplomat Tower», – додає депутат.

Як повідомив Т. Чолій, 27 квітня 2016 року Департамент ДАБІ у Львівській області зареєстрував декларацію про початок будівельних робіт № ЛВ 083161182908 щодо об’єкту «Будівництво ТОВ «Горизонт-Захід 1» офісного центру з підземними автостоянками; Львівська обл., м. Львів, просп. В’ячеслава Чорновола, 45-Б», що не відповідає інформації наведеній на офіційному сайті забудовника про продаж 1-2 кімнатних квартир.

«Згідно з додатками 1 і 2 до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 09.12.2005 № 1311, земельна ділянка на просп. В. Чорновола, 45-б перебуває в межах історичного ареалу м. Львова»,  – наголосив він.

Також він заявив, що на неодноразові звернення замовника будівництва Товариства з обмеженою відповідальністю «Горизонт-Захід 1» управління охорони історичного середовища Львівської міської ради не надавало позитивних висновків щодо історико-містобудівного обґрунтування та рекомендувало розглядати питання забудови й облаштування ділянки на просп. Чорновола, 45 б комплексно з врахуванням наявності меморіального комплексу «Територія Терору».

Таким чином депутат вимагає:

«Перевірити законність реєстрації ТОВ «Горизонт-Захід 1» декларації про початок будівельних робіт № ЛВ 083161182908 від 27.04.2016 р. та правдивість вказаних замовником будівництва у декларації даних. 2. Надати копію зареєстрованої декларації № ЛВ 083161182908 від 27.04.2016 р. по об’єкту «Будівництво ТОВ «Горизонт-Захід 1» офісного центру з підземними автостоянками; Львівська обл., м. Львів, просп. В’ячеслава Чорновола, 45-Б».

Раніше Львівський портал писав, що з території гетто у Львові вивезли рештки людей і починають зводити там багатоповерхівку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *