ОСТАННІ НОВИНИ

Під час фестивалю у Кам’янці-Подільському отруїли 120 дітей

|

У місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області під час фестивалю «Перлина Кам’янця», який проходив з 19 по 21 листопада, отруїлася 141 особа, серед яких 120 дітей. Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

4

Причиною отруєння став спалах гострої кишкової інфекції.

Серед отруєних 45 людей з Києва та Київської області, 12 – з Дніпропетровської області, 15 – з Одеси, 20 – з Сумської області, 11 – з Львівської, 17 – з Івано-Франківської, 14 – з Харківської, 5 – з Черкаської, по 1 людині з Миколаївської та Чернігівської.

На сьогодні після повернення до місць проживання 45 осіб продовжують лікування в стаціонарних відділеннях медичних установ.

«За результатами лабораторних досліджень встановлено, що етіологічним чинником спалаху є Shіgella Sonnei. Збудник  Shіgella Sonnei виділено з харчових продуктів; змивів, відібраних на об’єкті виникнення спалаху (готельно-ресторанний комплекс “Ксенія” у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівка  Кам’янець-Подільського району),  а також від 43 хворих та 2 контактних осіб», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що з потяга забрали 18 дітей із важким отруєнням. До цього також повідомлялося лише про трьох дітей зі Львівщини, які отруїлися на фестивалі у Кам’янці-Подільському.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *