ОСТАННІ НОВИНИ

Академія сухопутних військ готує у Львові грандіозний парад до Дня Збройних Сил України

|

Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного готує у Львові грандіозне святкування до Дня Збройних Сил України, щоби віддати належне захисникам, які борються за мир на нашій землі. Наразі у навчальному закладі активно триває підготовка до відзначення свята українського війська. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

АТО

Так, українці вшановуватимуть 25 річницю Збройних Сил вже 6 грудня. З цієї нагоди насичену програму святкування підготувала і Академія сухопутних військ.

Як розповів начальник клубу навчального закладу Дмитро Бучко,  5 грудня у Академії відбудуться урочистості, масштабний концерт, нагородження відзнаками учасників АТО. Вже 6 грудня центром Львова пройде так званий парад, де буде оркестр, військові та техніка. Ця частина заходів буде перед пам’ятником Тарасу Шевченку.

«У попередні роки нічого подібного не було. Це вперше ми робимо такий парад. Також вперше у нашому актовому залі буде настільки масштабний концерт», – пояснив Дмитро Бучко.

«Ми не хотіли запрошувати на концерт великих «зірок», щоб вони вітали військових, як це було в попередні роки…Ті люди, які виступатимуть на сцені, є дотичні до Збройних Сил Україні, і їх більшість є учасниками АТО», – наголосив начальник клубу Академії сухопутних військ.

Варто додати, що під час концерту в рамках проекту «Пісні війни» також відбудеться презентація композиції «Щастя, коли ти не йдеш на війну», яку виконуватимуть Ірина Доля та Ірина Красота.

Як розповів Дмитро Бучко, у Академії спеціально до цієї річниці створили гурт «Штурм».

«У ньому беруть участь курсанти, сержанти, які є учасниками АТО. Ми сформували цей колектив для того, щоб хлопці, які, можливо, колись займалися музикою чи мали музичну освіту, могли реалізувати свій творчий потенціал. Для них це є певним видом реабілітації. Із перших днів існування «Штурму» ми побачили, як його учасники розквітають просто на очах, ми побачили їхню жагу до музики. Тому, 5 грудня під час концерту буде своєрідна презентація і дебют цього гурту. Надалі також плануємо виконувати авторські патріотичні пісні курсантів АТОвців, бо хто, як не вони можуть передати суть того, що відбувалося у зоні бойових дій», – розповів він.

dsc_7480
“Штурм”

Своєю чергою начальник навчально-тренувального комплексу кафедри інженерної техніки Петро Підлісний, який є вокалістом та художнім керівником гурту, поділився своїми враженнями від роботи у цьому гурті: «Назва нашого колективу символізує прорив, наступ, бо штурмувати – значить йти вперед… У написаній мною пісні, яка звучатиме 5 грудня, є слова: «Не хвилюйся, Україно, ми завжди з Тобою». Тобто, ми постійно стоятимемо на захисті нашої держави: сьогодні – з гітарами, а завтра можемо їх відкласти і взяти до рук зброю».

dsc_7495

За його словами, День Збройних Сил України тепер є одним із найголовніших свят для нашого народу.

dsc_7485

«Настрій у мене передсвятковий, тому що пройшло чверть віку, як наші Збройні Сили будуть відзначати разом з Україною це величне свято. Думаю, що зараз воно є одним із головних свят, таке ж, як День Незалежності, бо народ і армія єдині і ми святкуємо разом 25-річницю», – зазначив Петро Підлісний.

Також варто сказати про те, що під час концерту у виконанні учасників АТО Руслана Філіпсонова та Олега Мацишина  прозвучить гімн Академії сухопутних військ, який спеціально до ювілею створили Наталка Самсонова і її чоловік Олександр Шевченко.

dsc_7478
Дует Філіпсонова та Мацишина

«Це патріотична композиція про піднесення бойового духу і загалом Академію. Текст цієї пісні відразу став близький моєму серцю, бо для кожного військовослужбовця є важливим гасло «Україна, честь, відвага», ці смисли закладені в слова пісні», – наголосив Руслан Філіпсонов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *