ОСТАННІ НОВИНИ

ЄІБ дасть кредит на оновлення громадського транспорту у Львові

|

Європейський інвестиційний банк погодився профінансувати пропозиції Львівської міської ради щодо оновлення громадського транспорту та ремонту магістральних доріг, у рамках нещодавно погодженої угоди з Міністерством інфраструктури.Про це повідомив старший спеціаліст проектів департаменту транспорту ЄІБ Іштван Хайзінгер, передає Львівський портал з посиланням на прес-службу ЛМР.

маршрутка

За словами начальниці міського управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольги Сивак, ці кошти планують використати на придбання 9 нових трамваїв та 50 автобусів, реконструкцію трамвайних ліній на вулицях Шевченка, Вітовського та Бандери, а також будівництво нових і реконструкцію існуючих тролейбусних ліній «Стрийська – ТЦ «Шувар» та «Автовокзал – ТЦ «КінгКрос».

«Ще 11 листопада Банк підписав із Міністерством інфраструктури рамкову угоду на 200 млн євро кредиту для фінансування громадського транспорту в 12 містах України. Очікуємо, що ця угода пройде ратифікацію вже в січні 2017 року. Львів подав свої пропозиції на 39 млн євро з основним акцентом на екологічному транспорті та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній. Уся програма – на дуже вигідних умовах: кредит надається на 22 роки, притому, що 5 років – це кредитні канікули, тобто ми нічого не платимо. Також буде дуже вигідна відсоткова ставка – до 1,2%. Тепер нам потрібно підготувати технічну документацію, і думаю, що вже всередині наступного літа ми зможемо розпочати закупівлю транспорту», – розповіла посадовець.

Під час зустрічі Іштван Хайзінгер також висловив занепокоєння щодо зволікань Мінрегіону в затвердженні проектів від українських міст у рамках фінансування Банку. «Це паралельна програма з Міністерством регіонального розвитку, у рамках якої ми подали заявку щодо рекультивації полігону ТПВ та будівництва сміттєпереробного комплексу. Ми вже отримали попереднє погодження Мінрегіону та Міністерства фінансів, але чомусь остаточного рішення досі немає і ми не можемо розпочати роботи по проекту ТПВ. Сьогодні Банк знову ж таки підтвердив зацікавлення у фінансуванні нашої програми, адже усвідомлює, що це велика екологічна загроза не лише для нашого міста», – зазначила Ольга Сивак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *