ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть жінку, яка «правильно» надавала оцінку нерухомому майну

|

Оперативники Управління захисту економіки припинили злочинну діяльність мережі представництв з надання послуг оцінки нерухомого майна, яка діяла у Львові та Києві. Без виїзду фахівця за місцем його розташування та за певну винагороду об’єкти нерухомості оцінювались за заниженою ринковою вартістю. Загальна сума, яку отримали від злочинної діяльності сягає 500 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

pm488image001

При нотаріальному посвідченні договорів з продажу нерухомості комерційного призначення його вартість зменшувалась у 2 – 3 рази. У подальшому це призводило до зменшення сплати загальнообов’язкових платежів. Зокрема, внесків до Пенсійного фонду України, військового збору та прибуткового податку.

Координувала незаконний бізнес 36-річна мешканка Вінниччини. За такі «послуги» вона одержала понад 500 тисяч гривень винагороди.

pm719image002

На підставі ухвал суду працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області ДЗЕ Нацполіції та слідства провели ряд обшуків. Поліцейські вилучили 13 печаток та штампів суб’єктів господарювання, звіти про експертну оцінку майна та 7,2 тисячі гривень, отриманих у якості «подяки» за заниження вартості об’єктів нерухомості.

На підставі матеріалів управління захисту економіки слідчим відділенням Залізничного відділу поліції ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

pm181image003

На даний час проводяться заходи по встановленню кола осіб, які також можуть бути причетними до цього кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  на  строк від  3-х до 8-ми  років.

pm512image004

Фото: lv.npu.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *