ОСТАННІ НОВИНИ

Росія хоче перевести гібридну війну проти України в активну фазу, - Турчинов

|

Росія перейшла до нового етапу провокування ескалації військової агресії проти нашої держави. Так Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прокоментував заяви Російської Федерації щодо готовності її збройних сил завдати удару по військових об’єктах на суверенній території України, передає Львівський портал з посиланням на інформаційний центр РНБО.

Турчинов

«Погрози застосувати зброю проти України – це спроби переведення  в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років», – сказав він, додавши, що разом з погрозами застосувати зброю РФ розгортає нові дивізії безпосередньо біля українського кордону.

«Вчора, 29 листопада, у Москві на засіданні колегії МО РФ міністр оборони РФ С.Шойгу відрапортував про завершення формування двох мотострілецьких дивізій (3-ї і 144-ї мсд 20 А Західного ВО), розгорнутих у Бєлгородській та Воронезькій областях у безпосередній близькості до українського кордону», – зазначив О.Турчинов, додавши, що ці дивізії повністю укомплектовані особовим складом (70% складають  військовослужбовці за контрактом) та оснащені сучасним озброєнням і військовою технікою.

Він наголосив, що паралельно з цим на публічному рівні протягом останнього тижня лунають погрози застосувати ракетну зброю проти України у разі продовження військових навчань та випробування української ракетної техніки.

За словами Секретаря РНБО України, незважаючи на погрози та спроби загострення конфлікту з боку Росії, «ми і надалі зміцнюватимемо обороноздатність нашої держави та продовжуватимемо ракетні випробування і навчання, відповідно до затверджених планів та графіків у межах нашої суверенної території та суверенного повітряного простору».

«Україна діє в межах всіх міжнародних угод та взятих на себе міжнародних зобов’язань, тому ми звертаємо увагу наших міжнародних партнерів на свідомі провокації з боку Російської Федерації з метою подальшої ескалації військової агресії в регіоні», – сказав Секретар РНБО України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *