ОСТАННІ НОВИНИ

Рахунки за опалення у будинках без лічильників формуватимуть по-новому

|

Рахунки за централізоване опалення для родин, в будинку яких немає обліку тепла, теплопостачальними підприємствами формуватимуться на основі усередненого в місті показника споживання теплової енергії тих будинків, де лічильники встановлені. Відповідне рішення сьогодні схвалено урядовцями на засідання Кабінету Міністрів України, передає Львівський портал.

лічильник

Даний алгоритм формування платіжки за опалення повинні будуть використовувати міста, де рівень оснащеності житлового фонду приладами обліку теплової енергії становить не менше 50%. Цей 50% поріг і дасть можливість визначати середнє споживання тепла в населеному пункті з прийнятною точністю. Відповідно жовтневі платіжки за централізоване опалення, які надійшли сім’ям, в будинку яких немає будинкового лічильника, пропонується перерахувати.

Через низький рівень оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла, який на кінець 2014 року становив всього 32%, протягом останніх десятиліть порушувалося право споживачів на отримання коректного та справедливого нарахування за спожиту комунальну послугу.

НКРЕКП спільно з Урядом задля справедливої оплати населенням спожитої комунальної послуги з централізованого опалення пріоритетним завданням визначили безумовне забезпечення стовідсоткового обліку спожитої теплової енергії. Як результат – рівень оснащення багатоквартирного житлового фонду тепловими лічильниками в Україні станом на листопад 2016 року сягає 61%. До кінця року, у разі виконання всіх затверджених на 2016 рік інвестиційних програм, ця цифра зросте до 88%.

Довідково

Усереднене в місті споживання теплової енергії на опалення одного метра квадратного опалювальної площі визначатиметься як співвідношення загального обсягу споживання теплової енергії зазначеними будинковими засобами обліку теплової енергії до відповідної загальної опалюваної площі квартир, які розташовані у багатоквартирному будинку з тепловим лічильником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *