ОСТАННІ НОВИНИ

Проїзд у маршрутках Львівщини може подрожчати на 40%

|

Наступного року у Львівській області тариф на проїзд у маршрутках може подорожчати на близько 40%. Про це сьогодні, 30 листопада, на прес-конференції повідомив директор ТзОВ «Самбірська АТП-14608» Іван Романяк, передає кореспондент Львівського порталу.

marshrutka

«Уряд задекларував мінімальну заробітну плату у розмірі 3 тис. 200 грн і, думаю, це рішення буде прийняте. У такому випадку автоматично підніматимуться ціни на всю комплектацію для маршруток. Відповідно постане питання перегляду діючих тарифів і встановлення нових. Ми знаємо, що буде шалений опір цьому, але, на жаль, прийдеться обирати або автомобільні перевезення пасажирів будуть жити, або вони потихеньку будуть пропадати…», – пояснив голова Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс-Львів» Іван Велійка.

Також Іван Велійка пояснив, що за такої ситуації підняття цін на проїзд у маршрутках не омине і Львова.

«Це ягоди одного поля і, звичайно, що це питання підніматиметься і на рівні Львова. Це питання може бути «прибите» у Львові лише у тому випадку, якщо на сесії міськради передбачать нормальну суму коштів для компенсації за пільговиків. Тоді можна якось маневрувати у цьому напрямку. Якщо ж буде закладено таку ж суму, як і минулого року, то без підняття тарифів тут не обійдеться…», – зазначив голова Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту.

Водночас він додав, найбільш болючою для перевізників залишаються тема пільгових перевезень. Як розповів голова Львівської обласної організації профспілки працівників автотранспорту та шляхового господарства Юрій Кривенко, цього року область дала на компенсацію пільгових перевезень 15 млн грн, а всього на відшкодування треба 240 млн грн. Своєю чергою директор ТзОВ «Міра і К» Микола Шкурган зазначив, що міським перевізникам на це виділили 10 млн грн, а потреба складає 90 млн грн.

«Всі керівники автотранспортних підприємств до 1 грудня повинні зробити розрахунки прогнозованого тарифу при умові прийняття рішення про мінімальну заробітну плату у розмірі 3 тис. 200 грн. Це стосується і міста, і області. Щоби до 10 грудня ми могли опрацювати цю інформацію, звести всі дані і почати процес переговорів на рівні облдержадміністрації і міської ради», – резюмував Іван Велійка.

Фото: Depo.Запоріжжя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *