ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники не виключають чергового транспортного колапсу, якщо Львів знову замете снігом

|

У разі сильних снігопадів на Львівщині та у Львові перевізники не можуть гарантувати безперебійної роботи своїх автобусів. Про це сьогодні, 30 листопада, на прес-конференції заявив голова Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс-Львів» Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

1

«У середині листопада були аномальні снігопади, випала місячна норма снігу і відбувся зрив роботи автобусів по обслуговуванню пасажирів – величезні черги на зупинках, неможливість вивезти всіх людей…», – зазначив Іван Велійка.

Відтак він обурився, що на перевізників «повісили всіх собак».

«Не можна говорити, що тут нема певної вини керівництва автотранспортних підприємств, тому що транспорт має бути готовим до будь-яких умов, бо ми входимо у зимовий період… Але, на жаль, мусимо констатувати і той факт, що зима, як завжди, зненацька застала наші комунальні служби та облавтодор. Через аномальні снігопади 50% автобусів, які вийшли на нечищені дороги в неділю, зійшли до закінчення робочої зміни з лінії у Львові. Така ж ситуація спостерігалася у області», – наголосив Іван Велійка.

Також він пояснив, чи варто очікувати пасажирам на такі «сюрпризи» далі, адже попереду ціла зима.

«Судячи з прогнозів синоптиків, очікуємо найбільш холодну зиму за останні 120 років. Як воно буде насправді, ніхто не знає…Але можу твердо запевнити, якщо зима дійсно буде дуже суворою, то нині просто неможливо давати будь-які гарантії щодо стабільності роботи громадського транспорту», – сказав Іван Велійка.

Голова Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс-Львів» пояснив, що автотранспортний парк є надто застарілим і не може гарантувати безперебійної роботи: «Сьогодні на підприємствах робиться все для того, щоби автобуси були готові до роботи під час сильних морозів, але сюрпризи природи можуть принести і «сюрпризи» в обслуговуванні пасажирів».

За його словами, середній вік автотранспорту, який обслуговує область і місто, складає 8-9 років. «Це надто старі автобуси, щоби гарантувати їх безвідмовну роботу. А  підприємства не мають фінансової можливості  купувати маршрутки, пропоновані  ж кредити є непосильними…», – зазначив Іван Велійка.

Як повідомляв Львівський портал, внаслідок сильного снігопаду у місті львів’яни не можуть добратися на роботу через відсутність громадського транспорту.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *