ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні взялися відроджувати авіабудування

|

За результатами наради щодо стимулювання розвитку українського авіабудування на Державному підприємстві “Антонов” під головуванням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана було домовлено розробити програму відродження українського авіабудування, яку планується затвердити на початку наступного року. Про це повідомляє Урядовий портал.

aviabuduvannya

Над розробкою програми працюватиме робоча група, до складу якої увійдуть представники компаній-виробників, перевізників та Уряду.

“Програма потрібна – з дуже чіткими завданнями, хто, що, у які терміни має зробити: які літаки ми будуємо, що ми повинні зробити у сертифікації, в освіті, технічній модернізації, для режиму оподаткування, для розвитку внутрішньої авіації – це має бути програма, де кожен візьме на себе відповідальність”, – зазначив Володимир Гройсман.

Голова Уряду наголосив, що програма відродження українського авіабудування має розроблятися на середньострокову перспективу, бути конкретною та включати два елементи: програму розвитку галузі невійськових літаків та окремо військової авіації.

При цьому він зазначив, що після розробки програми будуть визначені необхідні фінансові інструменти. “Мене не лякає, що ми не передбачили поки що ресурсу у Державному бюджеті на 2017 рік. Як тільки ми визначимо, яка у нас є потреба, ми зможемо вийти з окремими ініціативами у Парламент, наприклад у лютому, щодо необхідних змін, якщо вони будуть необхідні, до Державного бюджету”, – зауважив він.

“Ви повністю отримаєте урядову підтримку і координацію. Ми хочемо, щоб це було результативно, – підкреслив Прем’єр-міністр, звертаючись до представників авіапромисловості. – Так ми зможемо вийти на прогнозовану роботу і досягти результату”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *