ОСТАННІ НОВИНИ

В Одеському госпіталі помер військовий зі Львівщини, якого жорстоко побили

|

У суботу, 26 листопада, в Одеському військовому госпіталі помер 25-річний солдат з Львівської області. Про це повідомляє місцеве видання «Одесса Медиа».

побив

Уродженець Сокальського району Володимир коломазі приїхав в Одесу на базу аеродрому «Шкільний» А3571 на строкову службу, а після закінчення залишився ще на півроку за контрактом.

Вранці 13 листопада товариші по службі стягнули його з ліжка і почали бити. З серйозними травмами його залишили в частині на цілу добу. На наступний день, 14 листопада, помітивши порушення координації рухів і погану мову, Володимира відвезли в лікарню з підозрою на алкогольне сп’яніння. Однак після процедури МРТ стало ясно, що у нього відкрита черепно-мозкова травма і крововилив в мозок. Його поклали в окружний госпіталь, де він впав у кому, вивести з критичного стану хлопця вдалося до кінця тижня. У госпіталь на той час вже приїхала мама військовослужбовця Оксана Петрівна. Їй він встиг сказати, звідки взялися травми – побили в частині, але хто – так і не встиг повідомити. У суботу, 26 листопада, він помер.

Знайомий сім’ї Роман розповів, що за той час, поки син лежав без свідомості, мати намагалася дізнатися істину в самій частині, але марно. Спочатку в частині стверджували, що Володимир впав з табуретки, потім – з турніка, потім – травмувався на футболі, і навіть побили цивільні, які залізли на територію, а остання версія полягала в тому, що хлопець пішов в самоволку і там побився з кимось.

Тоді Оксана Петрівна подала заяву до Військової прокуратури Одеського гарнізону, однак там його її прийняли нібито через відсутність складу злочину.

«У нас не було іншого виходу, крім як надати розголосу цієї історії. Ми звернулися до місцевих і національних ЗМІ, і зараз про це знають всі – Генпрокуратура, контррозвідка Військових сил України, Головін (керівник одеської поліції – ред.). Зараз буде організована службова перевірка гарнізонної прокуратури за фактом ігнорування звернення, а в окружну прокуратуру – контррозвідка ВСУ буде подавати заяву від імені матері», – розповів знайомий сім’ї Роман.

Сама мати зараз займається похоронами сина. Вчора вона забрали тіло з моргу, і готувала до транспортування на батьківщину.

«Оксана припускає, що побити сина міг тільки старший за званням. Тому що Вова був міцним хлопцем і солдатам дав би відсіч. Тим більше бійки між контрактниками відбуваються вкрай рідко. У той день він повинен був заступити в наряд. Може, відмовився, за що і побили», – припустив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *