ОСТАННІ НОВИНИ

Садового просять оголосити міжнародний конкурс на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

|

Львівська обласна державна адміністрація звернулася до міського голови Львова Андрія Садового із вимогою у найкоротший термін оголосити міжнародний конкурс із розроблення проекту рекультивації Львівського полігону твердих побутових відходів. Відповідного листа у вівторок, 29 листопада, підписав голова Львівської ОДА Олег Синютка, повідомляє прес-службі ЛОДА.

грибовицьке сміттєзвалище

У зверненні очільник області наголошує на тому, що конкурс має відбутися із залученням міжнародних фахівців, за стандартами, що відповідають нормативам ЄС, а також  відповідно до розробленого Львівською обласною державною адміністрацією технічного завдання.

“Станом на сьогодні Львівська міська рада не здійснює жодних заходів щодо забезпечення стабілізації і ліквідації наслідків трагедії. Через екологічне лихо на Грибовицькому сміттєзвалищі влада міста зобов’язана у найкоротші терміни врегулювати ситуацію та запобігти техногенній і екологічній катастрофі”,  – йдеться у документі.

Відтак з метою запобігання негативного впливу на здоров’я населення та довкілля від відходів, які розміщені на полігоні, необхідно провести його  рекультивацію. Існуючий проект рекультивації є неактуальний у зв’язку зі зміною тіла полігону та припиненням розміщення побутових відходів.

“Враховуючи актуальність питання, прошу в найкоротші терміни оголосити міжнародний конкурс для відбору виконавця робіт із проектування рекультивації полігону твердих побутових відходів відповідно до розробленого Львівською обласною державною адміністрацією технічного завдання”, – наголосив Олег Синютка.

Нагадаємо, раніше прокуратура оскаржує  рішення суду в частині невизнання протиправною бездіяльність міського голови Львова та виконавчого комітету у вирішенні проблеми Грибовицього сміттєзвалища.

Як повідомляв Львівський порталпрокуратура області звинуватила міського голову Львова Андрія Садового у маніпуляціях громадською думкою стосовно Грибовицького сміттєзвалища.

Як відомо, міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що рекультивація сміттєзвалища у Грибовичах не проводиться через арешт прокуратури на його експлуатацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *