ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович отримав козир з рук Генпрокурора для уникнення відповідальності, - парламентар

|

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко переконаний, що виступ Генерального прокурора України Юрія Луценка в Святошинському суді учора, 28 листопада, дозволить колишньому Президенту України Віктору Януковичу мати підстави для уникнення відповідальності. Про це парламентар написав на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

янукович

«Шановний Юрій Віталійович Луценко!

Вчора подивився Ваш виступ під час перерви в суді. Як громадянин поділяю все, що Ви вчора сказали. Але… Як завжди є маленьке але… указом Президента України №209/2016 від 12 травня 2016 року Вас було призначено Генеральним прокурором України.

Низка рішень Європейського Суду з Прав Людини (надалі ЄСПЛ) розглядає питання ролі прокурорів у процесі та вплив висловлювань прокурорів на порушення чи не порушення Європейської Конвенції з прав людини (надалі Конвенція). Зокрема п. 2 Статті 6 Конвенції.

Прочитайте, будь-ласка, текст наведений нижче. Це витримки із рішення ЄСПЛ у справі «Фатуллаєв проти Азербайджану»… Нажаль, те, що Ви сказали вчора «як громадянин» надає можливість «янеку» ВЖЕ говорити про порушення п.2 Статті 6 Конвенції. А відтак може допомогти йому уникнути відповідальності за, як я переконаний, його злочинні діяння», – наголосив С.Власенко.

Як повідомляв Львівський портал, учора, 28 листопада, Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив підозру екс-президенту Віктору Януковичу у державній зраді й поплічництві Російській Федерації в агресії проти України. Відповідну підозру він озвучив у Святошинському райсуді Києва після оголошення перерви, доки Янукович перебуває на відеозв’язку з суду в Ростові-на-Дону Російської Федерації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *