ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура намагається повернути у власність держави дев’ять гектарів землі

|

Прокуратура у суді вимагає повернути у власні держави понад 9 га земель сільськогосподарського призначення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

земля

Стрийською місцевою прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до фізичної особи та Жидачівської районної державної адміністрації про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 9 га, укладеного на 50 років. Підставою для прокурорського втручання стали результати вивчення законності відведення земельних ділянок для ведення фермерського господарства.

З’ясовано, що 2006 році між Жидачівською районною державною адміністрацією та громадянином укладено договір оренди земельної ділянки, із земель запасу Піддністрянської сільської ради Жидачівського району, що розташована за межами населеного пункту, для ведення фермерського господарства. Вказаний договір оренди укладений з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки у ньому взагалі не вказано про нормативно-грошову оцінку землі та про те, на підставі яких нормативно-правових актів визначалась орендна плата за землю.

Враховуючи вищенаведене Стрийською місцевою прокуратурою до Жидачівського районного суду скеровано відповідний позов з вимогою скасувати незаконний договір та повернути понад 9 га землі у власність держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *