ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра українцям покажуть вітчизняні стрічки про Голодомор

|

НТКУ, її центральні та регіональні філії відгукнулися на прохання Держкомтелерадіо обмежити трансляцію розважальних програм 26 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, та скористатися при висвітленні трагедії 1932-1933 років інформаційними матеріалами наданими Українським інститутом національної пам’яті.  Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

golodomor

Зокрема, телеканал «UA: Перший» покаже 26 листопада 4 документальні фільми про трагедію 1932 – 1933 років. Це дві стрічки, у якій зібрані спогади свідків Голодомору – «Живі» Сергія Буковського і «Жорна» Ганни Гін. У фільмі «Пейзаж після мору» Юрія Терещенка зображено феномен післягеноцидного суспільства на прикладі одного українського села. У фільмі «Голодомор 1932-1933 рр. Постгеноцидний синдром» історики розповідають, як у знелюднені села Східної України заселяли колгоспників з Росії та Білорусі і давали їм звільнення від податків на 3 роки, корову або коня та будинки, в яких лишилися трупи зотлілих від голоду людей.

Регіональні філії НТКУ покажуть фільми власного виробництва про Голодомор 1932-1933, а також програми, створені на основі досліджень істориків Українського інститут національної пам’яті. Нагадаємо, що загальним гаслом днів вшанування жертв Голодомору в Україні є  «Голодомор не зламав».

Також на прохання Держкомтелерадіо, регіональні філії розміщуватимуть в ефірі відеоролики «Запали свічку пам’яті» та «Голодомор не зламав», які можна завантажити у телевізійній якості – тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *