ОСТАННІ НОВИНИ

Винниківське підприємство незаконно приватизувало газопровід

|

Прокуратурою Львівської області зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.233 КК України, за фактом незаконної приватизації державного майна –  частини газопроводу високого тиску ГРС «Винники» – ВО «Іскра» протяжністю понад 8 км та орієнтовною вартістю майже 24 млн. грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури області.

газопровід

Як встановлено прокуратурою, зазначений об’єкт газотранспортної системи України, усупереч законодавству, під час приватизації майна державного підприємства «Львівський електроламповий завод ВО «Іскра» наказом Фонду державного майна України був переданий у власність ВАТ «Іскра».

Відтак, зазначені протиправні дії призвели до приватизації частини газопроводу, яким забезпечувалось газопостачання не лише ВАТ «Іскра», а й споживачі двох населених пунктів Пустомитівського району. У подальшому цей об’єкт інфраструктури відчужено іншій юридичній особі.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено органам Національної поліції у Львівській області та взято на контроль прокуратурою області.

Довідково: Газопровід ГРС «Винники» – ВО «Іскра» збудовано в 1979 році державним на той часпідприємством Львівський електроламповий завод ВО «Іскра» за кошти державного бюджету та прийнятий в експлуатацію державною приймальною комісією 15.12.1979.

Згідно з чинним законодавством України, не допускається приватизація трубопровідного транспорту та об’єктів інженерної інфраструктури міст – мережі, споруди, обладнання, які пов’язані з виробництвом і постачанням споживачам води, газу, тепла, відведенням і очищенням сті­чних вод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *