ОСТАННІ НОВИНИ

Львів разом з Міністерством інфраструктури працюватиме над підвищенням безпеки доріг

|

Аби підвищити рівень безпеки, Міністерство інфраструктури та «Укравтодор» розпочали проект модернізації та підвищення безпеки дорожньої мережі. Пілотним регіоном для нього стала Житомирська область (траса М06) та місто Житомир. Однак, кампанія з безпеки дорожнього руху «Львів – безпечне місто» підхоплює ініціативу та долучає до проекту Львів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

inet336240v3-62b2f6df3f396151693ef296e0f1dad9

Проект передбачає два компоненти, перший з яких – інфраструктурний. У його результаті сподіваються оновити українські стандарти проектування доріг та порядок їх ухвалення таким чином, аби вони відповідали міжнародним стандартам.

«Насправді інфраструктура – важливий елемент безпеки дорожнього руху. Ми можемо скільки завгодно навчати дітей правилам дорожнього руху, нагадувати водіям про обережність, проте без належної інфраструктури зменшення кількості ДТП не досягнути», – вважає співкоординатор кампанії «Львів – безпечне місто»Андрій Шевців.

Другий компонент проекту – інформаційна кампанія «Зважай». За допомогою серії просвітницьких матеріалів водіям та пішоходам нагадуватимуть про безпеку та елементарне дотримання правил.

На реалізацію цього проекту Міністерство інфраструктури та «Укравтодор» отримають технічну підтримку від Європейського Інвестиційного Банку та Цільового фонду технічної підтримки Східного Партнерства. Крім того, консультанти передаватимуть міжнародний досвід органам та структурам, що працюють на покращення БДР в Україні.

З ініціативи кампанії «Львів – безпечне місто», Львів розпочинає співпрацю у рамках цього проекту. Аби підвищити рівень безпеки, містянам і надалі нагадуватимуть про безпеку дорожнього руху. Також активісти пропонуватимуть запровадити на державному рівні успішні міські ініціативи.

Довідка

Кампанія «Львів – безпечне місто» з 2012 року популяризує безпеку дорожнього руху. Активісти проводять інформаційну кампанію, акції та тренінги, розповсюджують світловідбивачі серед дітей, а також «Жовті добродії» допомагають учням переходити дорогу на небезпечних нерегульованих переходах поблизу шкіл. Крім того, представники кампанії долучаються до роботи міської комісії з безпеки дорожнього руху та неодноразово надсилали пропозиції до Міністерства інфраструктури.

Нещодавно кампанія розпочала реалізацію у Львові ще одного всеукраїнського проекту з безпеки дорожнього руху. «Відповідальні батьки» – це загальнонаціональна навчальна програма для батьків, ініційована ГО «Traffic Challenge», яка має навчити, як убезпечити дітей на дорозі та яку інформацію і в якому віці потрібно надавати малечі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *