ОСТАННІ НОВИНИ

Український диригент стане «Артистом ЮНЕСКО за мир»

|

Диригент Національного академічного театру опери та балету України, головний диригент і художній керівник оркестру «Київ-Класик» Герман Макаренко отримає звання «Артист ЮНЕСКО за мир». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЮНЕСКО.

1

Як пояснюється, він удостоєний почесного звання  «в знак визнання його прихильності просуванню музики як рушійної сили діалогу і взаєморозуміння між людьми, визнання його внеску в зміцнення миру і терпимості, зокрема за допомогою виступів оркестру «Київ-Класик », а також його глибокої прихильності до ідеалів і пріоритетів Організації».

Довідка:

Герман Георгійович Макаренко – диригент Національної опери України імені Тараса Шевченка, головний диригент і художній керівник оркестру «Київ-Класик», народний артист України (2015), заслужений діяч мистецтв України, кандидат філософських наук, доктор мистецтвознавства, професор, Посол української культури, перший український артист, якому присвоєно почесне звання ЮНЕСКО.

Макаренко очолює симфонічний оркестр “Київ-Класик”, визнаний в Україні та за її межами. Крім цього, Маестро курує ексклюзивні музичні проекти “Концерт прем’єр”, “Новорічний Штраус-концерт” та “Освідчення в коханні”.

Очолюваний Германом Макаренком симфонічний оркестр «Київ-Класик» отримав широке визнання, як в Україні, так і за її межами. Високий професійний статус колективу у багатьох аспектах підтримується ексклюзивними музичними проектами Германа Макаренка, серед яких «Концерт прем’єр», «Новорічний Штраус-концерт», «Освідчення в коханні».

Серед знавців класичної музики більше відомий як український диригент-філософ, який завдяки своїй невтомній праці дав новий подих класичній музиці різних епох.

Гастролював у різних країнах світу — США, Канаді, Франції, Італії, Росії, Чехії, Хорватії, Словаччині, Македонії, Бельгії, Сербії та ін. Виступав у найпрестижніших залах Європи: штаб — квартирі ЮНЕСКО, Святої Магдалини (Париж), ім. Берджиха Сметани (Прага), Королівському Галльському залі (Брюсель) та ін.

Записав більш ніж 10 компакт-дисків з творами західноєвропейських, російських, українських композиторів (серед яких музика до балетів П. Чайковського«Лебединеозеро», «Лускунчик» та ін.).

Фото: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *