ОСТАННІ НОВИНИ

У школах області жертв голодоморів вшанують «Незабудки пам’яті»

|

У п’ятницю, 25 листопада, у загальноосвітніх навчальних закладах Львівщини відбудеться акція «Незабудки пам’яті». У її межах у кожній школі встановлять панно темного кольору, що обрисами нагадуватиме картографічну територію України. За допомогою шпильки школярі кріпитимуть на ньому символічну квітку – незабудку. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій, передає Львівський портал.

Незабудки пам’яті"

«Підготовку до акції «Незабудки пам’яті» у загальноосвітніх навчальних закладах області розпочали заздалегідь. Зокрема, на уроках трудового навчання, образотворчого мистецтва чи під час виховних годин кожен учень виготовив незабудку з цупкого паперу. Під час акції учні кожного класу зможуть підійти до панно та прикріпити квітку та у такий спосіб вшанувати пам’ять жертв голодоморів в Україні», – розповіла Любомира Мандзій.

Також, за словами Любомири Мандзій, 25 листопада в усіх загальноосвітніх навчальних закладах області проведуть «Урок пам’яті». А у суботу, 26 листопада, ввечері учні запалюватимуть удома на підвіконнику свічку пам’яті.

Окрім цього, упродовж 23-27 листопада у загальноосвітніх навчальних закладах Львівщини відбудуться виховні години, відкриті лекції, уроки історії на тему: «Жертви голодоморів та політичних репресій». Також організують тематичні виставки, демонстрацію фільмів, художніх творів, відеодокументів, фотодокументів, пов’язаних з подіями 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні. А у приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя представлять книжково-журнальну виставку «Голод в Україні – геноцид української нації». Триватиме вона до 30 листопада.

Фото: yavoriv-n2.blogspot.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *