ОСТАННІ НОВИНИ

Коли почне діяти пункт пункт пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» та чи прокладуть вузьку колію зі Львова до Варшави?

|

Пункт пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» можуть відкрити уже 2018 року. Про це йшлося сьогодні. 24 листопада, під час підсумкового засідання комітету з питань транспорту Верховної Ради України та комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща, що проходило у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

dsc_7387

Так, у рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги, підписаного 9 вересня 2015 року у м. Варшава, передбачено виконання робіт з капітальногоремонту ділянки автомобільної дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір -Дрогобич – Стрий. Виконання робіт попередньо передбачено розпочати в 2018 році.

dsc_7331

Також сторони обговорили проект Via Carpatia – автомагістрального сполучення між Україною та Польщею, що сприятиме подальшій ефективній співпраці між двома країнами. Під час обговорення цього проекту було напрацьовано питання щодо включення ще одного відгалуження автобану в сторону Львова, Тернополя, Хмельницького, Вінниці з виходом на Одесу, що дасть можливість зв’язати польські порти з портами України.

dsc_7324

Також учасники засідання обговорили проект «Євроколія Варшава-Львів». Цей проект розглядається в контексті розвитку пасажирського руху. Загальна протяжність даного напрямку складає майже 330 км, в тому числі колія 1435 мм по території Польщі – 264 км, по території України протяжність залізничної лінії складатиме 65,1 км, причому від Держкордону до станції Рава-Руська колія шириною 1435 мм вже існує і її протяжність складає 7,1 км. Конкретніше про реалізацію цього проекту представники українського та польського парламентів поговорять після того, як поспостерігають за пілотним проектом залізничного сполучення «Київ-Львів-Перемишль».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *