ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент боротиметься із російською пропагандою

|

Європарламент прийняв резолюцію про протидію ворожої Євросоюзу пропаганді, яка виходить із Росії. Про це повідомляє «Інтерфакс».

Merkel, EP

У документі говориться, що така пропаганда є частиною «гібридної війни» і націлена на те, щоб «спотворити правду, посіяти сумніви і ворожнечу між країнами союзу, послабити стратегічну єдність ЄС і його північноамериканських партнерів, паралізувати процес прийняття рішень, дискредитувати інститути ЄС і трансатлантичне партнерство».

Європейські парламентарії також зазначили, що Росія використовує контакти з політиками ЄС не стільки для справжнього діалогу, скільки з метою пропаганди та публічного ослаблення загальної позиції ЄС.

У резолюції йдеться:«Європарламент визнає, що російський уряд агресивно використовує цілий спектр засобів і інструментів  для атак на демократичні цінності, для розколу Європи, для забезпечення підтримки всередині країни і створення враження про розбіжності між країнами Східного сусідства і ЄС».

Серед таких інструментів в документі називаються: «Аналітичні центри та спеціальні фонди («Русский мир»), спеціалізовані установи(«Россотрудничество») багатомовні телевізійні канали(наприклад, «Russia Today») так звані інформаційні агентства і мультимедійні сервіси, транскордонні громадські та релігійні групи, соціальні мережі і інтернетні «тролі».

На думку Європарламенту, Росія виділяє на дезінформацію і пропаганду значні кошти, фінансує політичні партії та інші організації всередині ЄС з метою руйнування його політичної згуртованості.Пропаганда, йдеться в резолюції, спрямована на журналістів, конкретних політиків і громадян ЄС.

Як стверджують в Європарламенті, значна частина ворожої пропаганди побудована на тому, щоб представити деякі європейські країни «частиною традиційної сфери впливу Росії».

Серед інших ворожих джерел пропаганди зазначено угрупування «Ісламська Держава» та «Аль-Каїда».

Фото: ZN.uа

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *