ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд планує скасувати більше 360 постанов і обмежень для підприємців, що спростить ведення бізнесу в Україні

|

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу скасує більше 360 регуляцій і обмежень для бізнесу, що спростить ведення підприємництва в Україні та дозволить піднятись їй в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business відразу на декілька десятків позицій, повідомляє Урядовий портал.

1413551340-1551-vitse-premer-ministr-ukrainyi-vladimir-groysman-foto-unian-predostavleno-press-slujboy-vitse-premera

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду.

«Ми сьогодні відмінимо більше 360 різних постанов, різних нормативно-правових актів, які регулювали діяльність бізнесу, підприємництва. Ми будемо все пачками скасовувати»,– зазначив Володимир Гройсман

Голова Уряду наголосив, що багато норм були впроваджені ще у Радянському Союзі. За його словами, якщо проаналізувати, скільки за такими регуляціями було виписано штрафних санкцій та проведено перевірок, можна «за голову взятися, від яких безглуздих речей потерпає український бізнес».

Прем’єр-міністр зазначив, що завдяки сьогоднішньому рішенню Уряду Україна зможе піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business відразу на декілька десятків позицій.

«Рейтинг – це добре, коли закордонний інвестор дивиться на рейтинг країни з легкості ведення бізнесу – це теж для нього є критерієм прийняття рішень, буде він будувати завод в Україні, чи він буде шукати якусь іншу країну. Це добре. Але важливо, щоб кожен український бізнесмен відчув себе більш вільно, ніж було раніше», – наголосив він.

Уряд надасть інформацію про скасовані регуляції реальному сектору, асоціаціям, зазначив Володимир Гройсман.

«Валовий національний продукт створює підприємництво, реальний сектор, якому ми повинні не заважати, з одного боку, а з іншого боку, робити регуляції такі, які б дали можливість нас робити конкурентними. А не так, як іноді це відбувається, коли держава створює штучно бар’єри і бізнес починає вигадувати, як їх обходити. Будь-який чиновник  може причепитися, як до стовпа, до будь-якого бізнесу, підприємця, тому що у нього є сотні, тисячі регуляцій, він може прийти і сказати: “Ви тут те порушили, норму таку”, іноді ця норма ще з часів Радянського Союзу, і потім починають нараховувати штрафи, створювати тиск. Це ніяким чином не впливає на нормальне середовище у країні», – наголосив Прем’єр-міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *