ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Яворівського полігону хочуть створити військові дитячі садочки

|

За реагування військової прокуратури для дітей захисників держави створять військові дитячі садки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

diti

Як йдеться у повідомленні, стан забезпечення дітей захисників держави відомчими дошкільними навчальними закладами у місцях розташування військових формувань є неналежним.

«На даний час, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході України та агресією Російської Федерації, продовжується реформування та збільшення чисельності Збройних Сил України, перехід до формування військ на контрактній основі, що призводить до збільшення кількості громадян у населених пунктах, де постійно дислокуються військові частини.

До прикладу, тільки в декілька разів збільшилась кількість військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом у військових частинах на Яворівщині. І цей процес набуває свого масштабу, так як затверджено програму щодо розширення Міжнародного центру миротворчості та безпеки, створення додаткових тактичних і вогневих навчальних місць, збільшення кількості стрільбищ.

Водночас, у с. Старичі Яворівського району діють виключно один дошкільний та загальноосвітній навчальні заклади. У кожному з них – разюча проблема їх перенавантаженості та відсутності вільних місць.

Аналогічна ситуація склалась у тому ж селі в молодших класах загальноосвітньої школи, де одразу ж функціонує 5 класів на паралелі по 30 учнів в кожному.

Здавалося б, згідно законодавства дітям військовослужбовців за місцем проживання їх сімей повинні у першу чергу надаватись місця у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах. Та як виявилося під час зустрічі з військовослужбовцями вказаних військових частин, норми ч. 4 ст. 13 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» фактично не виконуються», – йдеться у повідомленні військової прокуратури.

«Акцентували увагу батьки-військовослужбовці не тільки на недієвість цих норм, а й на необхідність виділення додаткових рейсових автобусів за маршрутом с. Старичі – м. Новояворівськ, – зазначив військовий прокурор регіону Олег Сенюк. – Особливо у ранкові та вечірні години для направлення дітей до навчальних закладів Новояворівська».

Прокуратура регіону звернулась з відповідним клопотання до голови Львівської обласної державної адміністрації про розгляд вказаного питання. Зокрема, збільшення кількості громадського транспорту на маршрутах компактного проживання військовослужбовців та дислокації зазначених військових частин, яке перебуває на розгляді.

Із метою недопущення порушення прав дітей військовослужбовців військова прокуратура Західного регіону України клопоче щодо створення відомчих дитячих навчальних закладів у військових містечках у смт. Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області, с. Старичі Яворівського району Львівської області та  м. Мукачево Закарпатської області.

Фото: ua.teddyclub.org

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *