ОСТАННІ НОВИНИ

Статки українців у трійці світових аутсайдерів. Лідирують японці

|

Сукупні статки населення світу від середини 2015 до середини 2016 року зросли на 1,4% – до $256 трлн. Про це йдеться в доповіді Global Wealth Report, підготовленій Credit Suisse. Водночас українці разом із росіянами й аргентинцями увійшли до трійки аутсайдерів: добробут населення у цих країнах скоротився у відсотковому вираженні найбільше, пише BBC.

360

Добробут українських домогосподарств упав на 19%, російських – на 15%. Найбільше збідніли аргентинці – на 27%. Основною причиною цього стали несприятливі коливання валютних курсів.

Україна – разом із Молдовою та Білоруссю – також потрапили до групи країн, де на одного дорослого у середньому припадає менше 5 тис. доларів. До цієї групи належать також низка країн Африки, Індія і Казахстан.

Більшість сусідів України, за даними Credit Suisse, заможніші за неї: зокрема, Росія, Польща і Румунія належать до групи країн, де статки дорослих перебувають у межах від 5 до 25 тис. доларів.

Тим часом добробут британців також зменшився приблизно на 10%. Укладачі звіту пов’язують це із голосуванням про вихід з ЄС.

Найбільше в процентному вираженні виросли особисті статки в Японії – на 19%. Це сталося на тлі зміцнення ієни до долара.

У трійці лідерів – також Нова Зеландія і Гонконг.

Credit Suisse відзначає подальше посилення майнової нерівності в світі, адже всього 10% людей володіють 89% всіх світових активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *