ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські поліцейські отримали найсучасніше устаткування для слідчих

|

Працівники Консультативної місії Європейського Союзу урочисто передали поліції Львівщини та Харківщини найсучасніше устаткування для роботи слідчо–оперативних груп, а також провели п’ятиденний тренінг щодо  техніки використання обладнання. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

630_360_1479533748-1158

Окрім універсальних експертно-криміналістичних і балістичних наборів, спеціальних цифрових фотокамер, а також криміналістичних ліхтарів різного спектру освітлення, місія надала обладнання, яке в Україні досі не використовувалося. Наприклад, набори для зняття слідів пилу. Вони  дозволяють виявити відбитки на текстильних поверхнях.

Національна академія внутрішніх справ, на базі якої проводився тренінг, отримала від місії криміналістичний набір для огляду місця вибуху. Це устаткування буде використовуватися  в навчальних цілях. Загальна вартість обладнання, наданого КМЄС після двох етапів тренінгів у Львові і Києві, сягає 70 тисяч євро.

Програма навчального курсу фокусувалася на новітніх методах використання експертно–криміналістичного обладнання на місцях скоєння злочину зі стрільбою, вбивством та зломом. Також, учасники програми  мали можливість вдосконалити навички фотофіксації. Досвідом з українськими криміналістами поділився експерт управління розслідувань діяльності організованих злочинних груп та тероризму Генеральної прокуратури Румунії Александру Дена.

«Ми намагалися організувати дуже практичний тренінг за принципом «навчаюсь на власному досвіді», – наголосив голова операційного департаменту КМЄС Удо Моллер. «Завдяки штучно створеним обставинам скоєння злочину, ми змогли  навчити українських криміналістів як ефективно користуватися наданим устаткуванням. Якісний збір доказів  є ключовим фактором у розслідуванні кримінальних злочинів», – додав він.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *