ОСТАННІ НОВИНИ

10 га території «Сільмашу» на сміттєві потреби Львова не виділятимуть?

|

На наступному пленарному засіданні сесії Львівської міської ради, що відбудеться 1 грудня, скоріш за все, не буде виноситись питання про виділення ЛКП «Львівспецкомунтранс» 10 га землі для промислових потреб на вул. Шевченка, 327-г. Про це сьогодні, 21 листопада, під час засідання комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища повідомила начальник юридичного управління міськради Львова  Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Львівського порталу.

пресування сміття

За її словами,питання про виділення 10 гектарів землі ЛКП «Львівспецкомунтранс» у такому вигляді, як воно було у порядку денному минулого засідання, висуватися точно не буде.

«Я буду рекомендувати міському голові  це питання на розгляд сесії міської ради не виносити. Це землі міста і без рішення ради ніхто розпорядитися ними не може. Питання в такому вигляді, в якому воно було, виноситись, не буде», – заявила вона.

На питання мешканців Львова щодо встановлення та функціонування на території «Львівсільмашу» сміттєсортувальної лінії, Г. Пайонкевчи зазначила, що сортувальна лінія є на балансі приватного підприємства, яке не має стосунку до міськради.

«Ми говоримо про ти різні об’єкти на цій території. Якщо ми говоримо про сміттєперевантажувальну станцію, то місто до функціонування цього підприємства відношення не має.  Місто не є власником ні майна, ні земельної ділянки…У соцмережах також є інформація про майно, яке є на праві власності ДП «Укроборонресурси», яке також пов’язано зі сміттєвою діяльністю. Місто до цього відношення теж не має.  Наше комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс», яке є великим перевізником і твердих побутових відходів, має приміщення на території Рясне, і ці 10 га  землі мали би  бути промисловою зоною для обслуговування цього приміщення», – розповіла вона.

Також вона додала, що згідно із законодавством, полігону ТПВ на території населеного пункту бути не може.

Водночас на засідання комісії прийшли місцеві жителі мікрорайону Білогорщі, Рясне-1,2, Левандівки, які вкотре нагадали, що категорично проти будь-яких сортувальних ліній чи станцій з пресування сміття на території міста Львова, зокрема на територію «Львівсілмьашу».

«До мого  звідти 700 м. Ніхто нічого не повідомляє, не каже. Нам казали, що там (територія «Львівсільмашу» – ред.) нічого не має. Ми поїхали – а там вже стоїть прес. Перше питання – приватна фірма (ТзОВ «Західресурс плюс» -ред.), яка хоче заробити міські гроші. Під неї тендер – 70 мільйонів. Яким чином ЛКП «Львівспецкомунтранс» виділяє 70 млн грн, при тому, що воно збиткове?  Яким чином в межах міста можна розміщувати будь-яке небезпечне виробництво? Ми вимагаємо не виділяти цьому ЛКП ніяко землі.  Збережіть ці гектари для мешканців!»,-  заявив місцевий житель пан Остап.

Зазначимо, що на засідання комісії не з’явився директор горезвісного ЛКП «Львівспецкомунтранс» Тарас Стефаниши, відтак, депутати запросили його на наступне сесійне засідання 1 грудня, аби він пояснив, для яких конкретно потреб підприємству знадобилось 10 га землі.

Додамо, що мешканці Рясне, Білогорщі та Левандівки заявляють, що готові перекривати дороги та зупиняти сміттєвози, аби не допустити жодної сміттєвої діяльності на території колишнього заводу “Львівсільмаш”.

Нагадаємо, під час засідання сесії міської ради Львова 10 листопада 2016 року на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Тоді депутати це питання перенесли.

Згодом у Львові відбулись громадські слухання з цього приводу і мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих конструкцій поряд із їхніми помешканнями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *