ОСТАННІ НОВИНИ

Між Львовом і Любліном налагодять залізничне сполучення

|

В ЛОДА обговорили можливості покращення транспортного сполучення між Львовом та Любліном. Про це йшлося на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та керуючого справами облради Валентина Харлова із Маршалком Люблінського Воєводства Республіки Польща Славоміром Сосновскі у п’ятницю, 18 листопада, передає Львівський портал.

img_3473_1479484452_613x408-66666666667_3_0

Сторони зустрічі акцентували  увагу на дружніх стосунках України та Польщі та обговорили результати співпраці між Львівщиною та Люблінським Воєводством. А також – подальші вектори співробітництва, зокрема, реалізацію проектів у сфері охорони здоров’я, культури, інфраструктури, енергетики у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна.

«Наші регіони є хорошими партнерами, і вартувало би налагодити краще комунікаційне і транспортне сполучення між Львівщиною та Люблінським воєводством. Зі свого боку звертаємо увагу на залізничне сполучення. Ми зокрема, маємо намір модернізувати колію на відрізку Люблін-Замосць. Також вважаємо, що варто було б у рамках Програми реалізувати проект, що передбачатиме забезпечення продовження цієї колії до Львова через Томашів і Хребенне», – наголосив Славомір Сосновскі.

Олег Синютка подякував Маршалкові Люблінського Воєводства за ініціативу і зазначив, що вона є досить актуальною, адже незабаром у Львові відбудеться спільне виїзне засідання Комітету Верховної Ради України та Комісії з питань інфраструктури Сейму Польщі.

Обговорили сторони зустрічі і покращення залізничного сполучення на інших напрямках. А також згадали про збереження історичної спадщини на території обох держав.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *