ОСТАННІ НОВИНИ

З незаконних обмінників Львівщини вилучили більше шести мільйонів гривень

|

На Львівщині поліція вилучила понад 6 мільйонів гривень у незаконних пунктах обміну валют. Працівники Управління захисту економіки припинили діяльність 4-х незаконних обмінників. В одному з них сума однієї валютно-обмінної операції складала біля 10 тисяч доларів США. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

1

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області ДЗЕ Нацполіції припинили діяльність, так би мовити, елітного пункту обміну валют. Знаходився він у торговельному комплексі  Львова. Послугами даного закладу користувалися підприємці. Пункт обміну валют приховали в окремій кімнаті за меблевим гарнітуром. Саме через двері шафи клієнти  потрапляли всередину. В середньому сума однієї валютно-обмінної операції складала майже 10 тисяч доларів США.

2

Поліцейські вилучили кошти у еквіваленті національній валюті 6,4 мільйони гривень. Зокрема, 82 тисячі євро, 39,5 тисяч доларів США, 2,2 мільйони російських рублів, 58,8 тисяч польських злотих, 30 тисяч чеських крон, 17,1 тисяча шведських крон, норвезькі крони, англійські фунти, швейцарські франки, канадські та австралійські долари, а також 1,4 мільйона гривень.

Одночасно працівники управління припинили діяльність незаконних пунктів обміну валют у Львові, Старому Самборі та Жидачеві, які знаходились на місцевих ринках та діяли без жодних дозвільних документів.

3

За незаконне скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави  передбачена лише адміністративна відповідальність. Зокрема, покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 510 до 748 гривень з конфіскацією валютних цінностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *