ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові в бандеролі виявили зброю та боєприпаси

|

У Львові правоохоронці та митники виявили у посилці елементи зброї та боєприпаси. Бандероль в Україну відправили зі США, а отримувачем є мешканець Тернопільської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної поліції Львівщини.

227

Працівники Сихівського відділу поліції 17 листопада отримали інформацію про те, що у посилці, що надійшла на один з митних постів у Львові, може бути зброя та боєприпаси. Під час перевірки посилки інспектори митного посту виявили у ній частину зброї, упаковку патронів, чотири банки з порохом та упаковки з гільзами – все виробництва компаній «Магнум» та «Вінчестер». Усе вилучене скеровано на експертизу.

Також встановлено, що посилку в Україну відправили зі США, а отримувачем є мешканець Тернопільської області. Наразі за цим фактом проводиться перевірка, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як відомо такий спосіб придбання та отримання зброї чи її елементів є незаконним.

«Якщо громадянин хоче придбати за кордоном мисливську зброю – чи нарізну, чи гладкоствольну, або елементи такої зброї, наприклад, стволи, для цього є законна процедура. Людина звертається у дозвільну службу, пише заяви і отримує дозвіл на придбання та перевезення через кордон цієї зброї. Далі з цими дозволами їде за кордон, перекладає їх у консульстві державною мовою, у поліції отримує дозвіл на придбання те перевезення зброї, купує і везе її додому. Це є законна процедура. Усі інші способи перевезення чи пересилання зброї з-за кордону є незаконними і можуть кваліфікуватись згідно ст.263 Кримінального кодексу України», – розповів начальник відділу дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *