ОСТАННІ НОВИНИ

З території гетто у Львові вивезли рештки людей і починають зводити там багатоповерхівку?

|

Директор Центру дослідження юдаїки і благодійної організації «Єврейське відродження» Мейлах Шейхет стверджує, що на території «Музею терору» (екс-територія Львівського гетто) з’явиться новобудова. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

1

За словами Мейлаха Шейхета, про будівництво на історичній території його повідомили через анонімні дзвінки.

«Телефонні анонімні дзвінки повідомили мене про нове будівництво на території колишнього єврейського гетто, створеного німецькими нацистами часів Другої світової війни. Мене повідомили, що людські останки були вночі вивезені з території будівництва в невідомому напрямку. 132 тисяч  євреїв міста Львова були ув’язнені в гетто. Велика частина з них була розстріляна німецькими нацистами на місці, решта з них –  вивезена в газові камери німецьких концтаборів для подальшого знищення», – стверджує він.

«Територія єврейського гетто входить в зону жорсткого цілком обмеженого зонування і регульованої забудови. Однак Львівський міськвиконком тим не переймається, знищуючи новими забудовами не тільки обличчя території ЮНЕСКО, але й нехтуючи елементарними Правами Людини щодо збереження спокою невинно убитих і права на майбутнє цього історичного міста і його середовища», – додає діяч.

Також М. Шейхет обурюється байдужістю чиновників, що допускають це будівництво.

«Львівський міськвиконком не перейнявся вивченням ареалу єврейського Гетто і надав можливості незаконному будівництву, осквернивши при цьому громаду Львова злочинною байдужістю до свого минулого, до надзвичайно продуманого українськими парламентаріями Верховної Ради законодавства про збереження історико-культурної спадщини…», – зазначає він.

Як видно із фото, що опублікував Мелах Шейхет, на місці гетто має з’явитись житловий комплекс «Diplomat Tower». На сайті «Енциклопеція житлових забудов» вказано, що будинок матиме 16 поверхів.

Водночас у соцмережах активісти обурюються таким “знущанням над мертвими і живими”.2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *