ОСТАННІ НОВИНИ

Рада нагадала Євросоюзу про обіцяний безвізовий режим

|

Верховна Рада закликає членів Євросоюзу підтримати запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС вже цього року. Відповідну постанову №5394 підтримав 261 депутат, пише УП.

безвізовий режим

У зверненні Україна закликає уряди держав-членів ЄС «підтримати законодавчу пропозицію Європейської Комісії щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав – членів Європейського Союзу», а Європарламент і Раду ЄС – «ухвалити без подальших зволікань», до кінця 2016 року, необхідні рішення про надання Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.

Верховна Рада вказує на повне виконання Україною взятих на себе зобов’язань відповідно до Плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму для України, зокрема в частині впровадження біометричних закордонних паспортів, тривалого виконання угоди про реадмісію осіб, ухвалення антидискримінаційного законодавства, законодавства про боротьбу з корупцією та результати його впровадження.

Після виконання визначених Планом дій технічних критеріїв має бути запроваджено безвізовий режим для громадян України – “не повинно висуватися жодних додаткових критеріїв та передумов, а особливо таких, що виходять за межі відповідальності української сторони”, наголошує парламент.

Депутати також переконані, що чинний режим поїздок громадян України до ЄС “штучно обмежує потенціал розвитку туризму, міжлюдських та ділових контактів між народами”.

За словами народного депутата України Ігоря Васюника, Україна повністю виконала взяті на себе зобов’язання відповідно до Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

«Повністю! Однак рішення про безвіз постійно затягується, більше того – наші європейській партнери висувають додаткові вимоги, виконання яких в повній мірі не залежать від української сторони. Звісно, усі законодавчі ініціативи (до прикладу антикорупційне законодавство) ухвалювались в першу чергу для демократичного розвитку України. Проте наші європейські партнери повинні виконувати взяті на себе зобов’язання і нарешті надати українцям безвіз з країнами ЄС», – наголосив Ігор Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *