ОСТАННІ НОВИНИ

Головний лікар Львова закликає дивитися під ноги і на бурульки, бо росте травматизм

|

У період снігової негоди кількість травмованих у Львові зросла вдвічі. Львів’янам варто обережніше пересуватися містом, дивитися під ноги, аби не послизнутися і водночас остерігатися від можливого падіння бурульок. Про це в коментарі Львівському порталу повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

lid

За його словами, кількість травмованих природньо зросла, бо на дворі випав сніг.

«Кожного року, коли випадає перший сніг, кількість травмованих людей на вулиці збільшується. Це нормальне явище, і пояснюється тим, що люди не готові до погодних умов. Якщо у період, коли у Львові снігу немає , до нас звертається 50 людей, то відколи він випав, до травмпунктів звертається вдвічі більше людей. Так, за першу добу снігопаду до нас з вуличними травмами звернулися 94 особи… Серед поширених травм були забої, розтяги та переломи», – розповів він.

Також Володимир Зуб додав, що збільшення кількості вуличних травм спричиняє власне необережність людей.

«Львів’яни травмуються через власну необережність та неуважність. З огляду на ці випадки звертаюся до мешканців з нагадуванням, що у період, коли падає сніг, з’являється ожеледиця, і потрібно бути дуже обережним. Передусім треба підбирати зручне взуття, яке немає слизької підошви», – зауважив він.

На уточнююче питання кореспондента Львівського порталу, чи мають право травмовані львів’яни вимагати компенсацію, коли на них ненароком впаде бурулька, Володимир Зуб відповів: «Я не можу коментувати таке питання, але якщо людина отримала травму із вини комунальників, то вона має право на відшкодування… Усіх травмованих ми намагаємося забезпечувати медикаментами. До прикладу, цього сезону ми маємо лише один випадок коли бурулька травмувала львів’янку».

Раніше Львівський портал писав, як вберегтись від бурульок і снігових «лавин», що падають з дахів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *