ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового прокоментували обшуки в мерії

|

У Садового прокоментували інформацію, яка з’явилась на сайті Генпрокуратури щодо обшуків у мерії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

lmr

Так, сьогодні Генпрокуратура спільно з Нацполіцією розслідує факти зловживання службовими особами Львівської міськради та проводить обшуки у мерії.

Нагадаємо, у Львові зчинився земельний скандал довкола ділянки біля села Рясне-Руське, яку незаконно передали під індустріальний парк. Цю аферу розкрили журналісти Львівського порталу. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?». Окрім цього, додамо, що   за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася  Генпрокуратура.

Як зазначила керівник міського юридичного управління Гелена Пайонкевич, що вони готові надавати всі пояснення, які будуть вимагати.

«З цього приводу я хочу сказати 4 речі. Перше: факт зловживання службових чи не службових осіб може бути встановлений рішенням суду. Станом на сьогодні це питання в жодному суді не розглядалось. Тобто, це є кримінальне провадження, яке до кінця не доведене. Друге – щодо обшуків. Сьогодні до нас прийшли представники Генеральної прокуратури з постановою Печерського районного суду міста Києва про проведення обшуку в приміщеннях міської ради. Оскільки ми вважаємо, що нам нема чого боятися, ми прийняли рішення співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури. Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег з Генпрокуратури, вони отримали добровільно. Тобто, якщо ви зараз пройдетеся коридорами міської ради, ви побачите, що в жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали. Третє: усі ці документи приймалися публічно, їх було опубліковано на сайті міськради. Будь-яка фізична чи юридична особа або ж правоохоронні органи мали можливість із ними ознайомитись. І останнє: щодо голландської компанії СТР, яка перемогла при реалізації проекту індустріального парку. Відзначу, що цій компанії у всіх країнах Європи земельні ділянки давали безкоштовно. Тобто, їм міста передавали повністю готові земельні ділянки під реалізацію цих проектів. Та ситуація, яка зараз є, м’яко кажучи не заохочує того, щоб інвестори приходили до Львова з бажанням реалізовувати ті чи інші проекти. Наголошую, що місто є відкритим до співпраці, і всі документи, з якими хочуть ознайомитися правоохоронні органи, будуть невідкладно їм надані.

Ми готові надати всі пояснення, які будуть від нас вимагати. Йдеться про земельні ухвали, конкурсну документацію й оцінку землі. Це все було передано. Це земельна ділянка в Рясне-2 під індустріальний парк, обсягом близько 30 га. Згідно із Законом «Про індустріальні парки», інвестору не може передаватися менша земельна ділянка. Реалізація проекту стартувала у 2013 році, тобто ми поступово вчиняли низку тих чи інших дій. У нас був відповідний конкурс, затверджено його результати під час роботи минулої каденції. Ця компанія перемогла.

Індустріальний парк – це комплекс будівель, споруд, виробничих підприємств, підприємств, які надають ті чи інші послуги, які управляюча компанія будує на вимогу операторів, які будуть здійснювати там діяльність. Ця компанія – СТР – реалізувала декілька успішних проектів, зокрема, на території Чехії. Також вони успішно реалізували проект з будівництва ІТ-парку, також на території Чехії. Тобто, це нормальна європейська компанія, яка має бажання, а я сподіваюсь, що вона досі його має, працювати зі Львовом», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Фото: 112 Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *