ОСТАННІ НОВИНИ

Російське товариство у Львові «спалили» на поширенні антиукраїнської газети. За справу візьметься СБУ

|

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк звернувся із листом до СБУ у Львівській області, у якому попросив дати правову оцінку антиукраїнському змісту газети «Русский весник».  Кілька примірників видання виявили працівники облради у приміщенні Російського культурного центру, що на вулиці Короленка, 1а. Газети також скеровано спецслужбам. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі облради.

rosiyskiy-kulturniy-tsentr

«При проведенні обстеження приміщення комісією управління майном спільної власності Львівської обласної ради була виявлена газета «Русский весник». Спрямованість і зміст текстів стурбувала громадськість Львівщини. Львівська обласна рада просить провести професійний аналіз публікацій, що містяться в наявних випусках газети «Русский весник», надати їм кваліфіковану правову оцінку та у разі встановлення ознак правопорушення, вжити відповідних заходів реагування», – йдеться у листі до СБУ.

Нагадаємо, рішенням депутатів Львівської обласної ради приміщення на вулиці Короленка, 1 а вилучено із користування Російським культурним центром та повернено назад у комунальну власність. При обстеженні приміщення працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом.

«Перечитав буквально чотири примірники цього так званого видання. Це відверта антиукраїнська пропаганда, що продукується буквально в кількох метрах від Львівської обласної ради. Ностальгія за Сталіним, тексти Олеся Бузини, пропаганда медведчуківського «Українського вибору». Словом, для спецслужб роботи чимало. Мусимо реагувати, бо у Львові такі речі є неприпустимими», – наголосив Володимир Гірняк.

Водночас додамо що, до 14 листопада «Російське товариство» мало  виселитися з приміщення на вул. Короленка, 1а. Також було вирішено передати це приміщення в оренду громадським організаціям, які здійснюють діяльність, пов’язану з АТО. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *