ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ викликає Порошенка 29 листопада на допит у справі Майдану

|

Керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що на 29 листопада запланований допит президента України Петра Порошенка у справі про злочини проти активістів Євромайдану. Про повідомляє Радіо Свобода.

Порошенко

За його словами, повістку на адресу Адміністрації президента відправляють не вперше.

«Ми неодноразово зв’язувалися з його представниками і отримували підтвердження того, що Петро Порошенко дійсно з’явиться на допит, але ця згода так і не реалізувалася», – сказав він.

Горбатюк додав, що неявку Порошенка на допити пояснюють зайнятістю.

Раніше у Генпрокуратурі повідомили, що низку українських політиків, зокрема президента України Петра Порошенка, колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, викликають на допит. За словами речниці генпрокурора Лариси Сарган, слідчі запрошують як свідків багатьох політиків та посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані.

ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади та правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів у місті Києві в період з 20 січня по 21 лютого 2014 року, вчинення масових убивств громадян та інших злочинів, спрямованих на протидію протестним акціям.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *