ОСТАННІ НОВИНИ

Біатлоністка Абрамова повернеться до збірної ще цього сезону

|

Рішенням дисциплінарної комісії IBU біатлоністка збірної України Ольга Абрамова таки дискваліфікована на один рік. Причиною стала позитивна допінг-проба на мельдоній в минулому сезоні. Термін дискваліфікації закінчується 3-го лютого 2017 року, повідомив президент федерації біатлону України Володимир Бринзак. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ФБУ.

140

Федерація біатлону України впевнена, що провини спортсменки в даному випадку немає і, після вивчення всіх документів, розглядає можливість подати апеляцію до Спортивного арбітражного суду в Лозанні.

Відзначимо, що незалежні дослідження з виведення мельдонію з організму, які замовило всесвітнє антидопінгове агентство WADA ще не закінчені, але попередні дослідження показали що мельдоній може виводитися протягом досить довгого часу – 120 днів і більше.

Також варто згадати, що мельдоній потрапив до списку заборонених препаратів із 1-го січня 2016 року.

Якщо ж апеляція ФБУ буде відхилена то Ольга Абрамова може приєднатися до команди не раніше, як на заключних трьох етапах Кубка світу. Також у нашої спортсменки з’явилася можливість взяти участь у головному старті сезону – Чемпіонаті Світу у австрійському Хохфільцені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *