ОСТАННІ НОВИНИ

Випускникам шкіл цьогоріч замінили ДПА на ЗНО

|

Українські школярі цього року здаватимуть державну підсумкову атестацію з трьох предметів у формі ЗНО. Традиційні ДПА скасовуються. Про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції повідомила керівник Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

зно

Як нагадала Л. Середяк, минулого року ЗНО замість ДПА учні здавали лише з двох предметів: українська мова та література і математика або історія України на вибір. Цього року ситуація змінилась.

«Минулого року, хто не здав ЗНО з української мови, той не мав права обирати третій предмет. Цього року такого не буде. Тому що у 2017 році предмети ДПА будуть усі три проведені у формі ЗНО. Першим обов’язковим предметом є українська мова і література, другим – математика або історія України і третім – на вибір учасника із того переліку, що є. Зауважимо, якщо випускник другим предметом обрав математику, то він має право третім предметом обрати історію України і навпаки», – пояснила вона.

За словами Лариси Середяк, усього 12 предметів винесено для вибору проведення ДПА у формі ЗНО.

«І з кожного із трьох  предметів кожен  учасник отримає у 200-бальній шкалі за системою ЗНО, і у 12-бальній шкалі для отримання атестату», – додала вона.

Якщо ж учень матиме за якийсь із предметів нижче 100 балів, то він отримає результати лише у 12-бальній шкалі і все-одно матиме атестат про завершення школи.

Зазначимо, що для визначення результатів ДПА випускників 2017 року з іноземних мов, математики зараховуватиметься частина завдань сертифікаційної роботи ЗНО. Щодо інших предметів ,то оцінка за ДПА визначатиметься за результатами виконання сертифікаційної роботи.

Детальніше про проведення ЗНО-2017  – за лінком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *