ОСТАННІ НОВИНИ

Особливості ЗНО-2017: коли, як і що здаватимуть абітурієнти

|

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання – 2017 розпочнеться 6 лютого і триватиме до 17 березня.  Зареєструватися на тестування можна буде у режимі онлайн на сайці Українського центру оцінювання якості освіти. Про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції повідомила керівник Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

зно

За її словами, для вступу абітурієнт матиме можливість обрати максимум 4 предмети.

«Виші виставляють три вступні предмети – українська мова і література, другий предмет – математика, історія України або біологія. Відповідно, третім предметом вищі навчальні заклади можуть ставити творчі конкурси або предмети з переліку. Цей третій предмет виші мають назвати до 15 грудня, коли затвердять правила прийому вступників», – розповіла Л. Середяк

Також вона повідомила, що цього року ЗНО стартуватиме пізніше, ніж попереднього.

«Минулого року це було з 5 травня, і було проблемою для шкіл. Цього року перший предмет, українську мову і літературу, здаватимуть 23 травня. Наступні тестування будуть у червні», – наголосила вона.

Так, ЗНО для абітурієнтів 2017 року триватиме з 23 травня до 16 червня 2017 року. Додаткова сесія проходитиме у липні 2017 року.

Обрати для складання абітурієнт зможе чотири предмети, а подати до вишів 9 заяв.

Також у ЛРЦОЯО зазначають, що цього року тестові зошити з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії будуть перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами. Для участі у конкурсів на навчання у ВНЗ України абітурієнти зможуть подати сертифікати ЗНО 2015-2016 років.

Також цього року випускники шкіл не із трьох предметів здаватимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *