ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським школярам влаштують поїздки до ЛКП «Лев»

|

У 16 львівських школах пройшли перші уроки гуманної освіти у межах проекту «Маленький Принц. Львів, що любить тварин». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

лкп лев

Цей освітній курс – унікальний як для Львова, так і для України загалом. «Метою його є підняття культури ставлення до тварин серед львів’ян. Це перегукується з концепцією біоцентризму, про яку так багато говорять в Європі. Згідно з нею, усі живі істоти в природі є рівними, мають свої права та свободи», – говорить Катерина Ковалюк, координатор проекту «Маленький принц. Львів, що любить тварин», керівник служби зі зв’язків з громадськістю компанії Кормотех.

Валентина Олійник, методист з біології, екології та основ здоров’я НМЦО, зауважує, що при розробці цього курсу орієнтувалась на максимально інтерактивну подачу.

«На наш навчально-методичний центр була покладена місія укладання методичних матеріалів для вчителів (чотири уроки вміщені у спеціальному посібнику) і робочих зошитів для учнів. Нашою метою при розробці таких уроків було стимулювання не віртуального, а реального спілкування дітей між собою і тому всі чотири уроки засновані на інтерактивних технологіях. Це і дидактичні ігри, і рольові ігри, вправи інтерактивного характеру. І перед тим, як вийти на учнівську аудиторію ми навчали 16 вчителів. Хочу сказати, що під час цього тренінгу вони і сміялись (адже є кумедні завдання), і плакали, бо ж загалом ця тема дуже чутлива», – каже вона.

Про емоційну складову нового курсу гуманної освіти говорить і Тетяна Стрільчук, викладач біології школи-гімназії «Сихівська». Вона наголошує, що таких уроків дуже бракувало в межах загальноосвітнього курсу біології.

«Предмет біології в школі, згідно із навчального стандарту, є трохи сухуватим. А тут випала просто унікальна нагода вбудувати в курс зоології оці, як на мене, емоційно-феєричні уроки, – говорить Тетяна Стрільчук.

Основним завданням, на думку організаторів проекту, є розвиток культури ставлення до тварин, тобто розвиток гуманного ставлення, практичне розуміння відповідальності за них, і, як наслідок, зменшення кількості безпритульних тварин у Львові.

ЛКП «Лев», у свою чергу, вже склало графік відвідування підприємства учнями шкіл – учасниць проекту, та навіть організував транспорт в обидва боки. Відтак, діти матимуть змогу ознайомитись із проблемою безпритульних тварин на власні очі.

Після пілотного курсу у 16-ти школах, планується запровадити гуманну освіту в усіх навчальних закладах Львова.

«Зараз ми апробуємо курс у частині шків, далі  збираємо відгуки, та вносимо корективи, аби у травні 2017 запустити курс у всіх школах Львова, – додає Катерина Ковалюк.

Відео з уроку на YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=z_3Bh-kWsOs&feature=youtu.be.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *