ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-суддя Зварич поновлюється на посаді і вимагає моральну компенсацію

|

21 листопада об 11.30 у Львівському окружному адміністративному суді (вул. Чоловського, 2, м. Львів) розглядатимуть справу за позовом скандально відомого судді Ігоря Зварича щодо поновлення його на посаді (номер справи 2а-475/09/1370). Інформація про призначене судове засідання розміщена на сайті Львівського окружного адміністративного суду.

118

Згідно з інформацією, екс-суддя Ігор Зварич позивається до Верховної Ради України. Суть позову – визнання незаконною (недійсною) та скасування постанови, поновлення на посаді судді та відшкодування моральної шкоди.

Справу розглядатиме наступний склад суду: Сакалош В.М., Кравців О.Р., Кедик М.В.

Як йдеться в ухвалі Львівського окружного адміністративного суду про прийняття адміністративної справи до провадження  від 27 жовтня 2016 року, на розгляд надійшла позовна заява Ігоря Зварича до Верховної Ради України , третя особа – Вища рада юстиції про визнання незаконною (недійсною) та скасування постанови, поновлення на посаді судді та відшкодування моральної шкоди.

Нагадаємо, що у грудні 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти тогочасного голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігора Зварича за звинуваченням у хабарництві. Його підозрювали в одержанні хабара у сумі 100 тис. доларів.

Тоді ж під час обшуків були вилучені 1 млн доларів і 2 млн гривень. Виявлені суми коштів Ігор Зварич пояснив тим, що мав намір передати їх церкві на допомогу малозабезпеченим. Ще частина коштів, за його словами, мала піти на ремонт приміщення суду. Появу таких сум грошей він, зокрема, пояснив тим, що у його кабінеті «засіяли». Відтак його почали називати «колядником».

Якийсь час Ігор Зварич переховувався від правоохоронців. Згодом, у березні 2009 року, його затримали, а у вересні 2011 року Ігоря Зварича засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Окрім того, його позбавили права займати посади судді та посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки.

У липні 2015 року начальник Менської колонії дозволив Ігорю Зваричу проживати разом з сім’єю в смт. Макошине.

23 грудня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон “Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення в строк покарання”, який відомий як «закон Савченко». Цей закон зобов’язав суди враховувати засудженим кожен день, проведений в слідчих ізоляторах за два дня відбування покарання.

17 січня 2016 року з’явилося повідомлення про те, що суддя-колядник Зварич, завдяки саме цьому закону, був звільнений.

Додамо, що в СІЗО він провів більше як 3 роки.

Джерело: Galinfo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *